söndag 5 december 2010

EILIKA 5 ÅR

I dag fyller vår egen prinsessa 5 år! Och vilken dag hon haft! Vi började med att väcka henne kl 7 i morse (ja, hon sov faktiskt!) men "skönsång" och paket.

Här öppnar hon sitt paket från mormor och morfar.

Och från farmor.

Och från mamma och pappa. Vi hade beställt ett dockhus av vår vän Helen som gör dom helt själv. Det enda som hon inte gjort är dockorna, allt annat är gjort för hand. Dockhuset är helt fantastiskt. Kommer ett senare inlägg med bilder bara på detta mästerverk.

Saxen var också en födelsedagspresent.

Hon han knappt öppna huset så var leken i full gång.



En del av hennes presenter. Vi flyttade sedan i presentbordet till matrummet och det växte vart efter dagen gick.

Presenten från mormor och morfar. Jag fick beställning och pengar och så har jag handlat. Ett smyckesskrin med dansande ballerina och speldosa när man öppnar. Vi fick så vacker musik till frukosten ;)

Samma rutin från farmor och då blev det tre askar med Moon Sand. Komiskt nog såg vi sedan att det var en svensk produkt.

Och från storebror Julius (som vet vad tjejer vill ha) en flaska Törnrosa parfym.

Eilika är i full gång med leken på förmiddagen. Tjusig va?! Vid halv tolv kom Helen (som gjort dockhuset) och hennes mamma Kate för att gratta. Dom hade annat för sig på em när vi hade kalas men ville gärna komma och gratulera ändå. Eilika briljerade med sin fina engelska. Helen kunde inte låta bli att ställa frågor till Eilika för att höra henne prata engelska.

Kl 14.00 var det kalas ute i trädgården. Eilkas Sydafrikanska mor- farföräldrar Sally och kingsley kom, och Minna och Fredric och sist men inte minst Teacher Vicki. Vi bjöd bara på sådant som Eilika tycker om. Alltså ingen tårta utan mjuk pepparkaka, lussekatter, pepparkakor, Mariekex och färska jordgubbar och blåbär.

Decemberbarnet äter färska jordgubbar på sin födelsedag!

Visst ser det härligt ut?!

Dom största favoriterna; Grandpa Kingsley och Teacher Vicki.

Teacher Vicki och Eilika testar studsmattan.

Gästerna har gått men humöret är det inget fel på.

Nej alla hade inte gått. Sally och Kingsley stannade på ett glas vin också.

Nu har gästerna gått och Eilika lägger sina pussel hon fick av Minna och Fredric.

Eilika hade beställt fisk till middag. Och det fick hon; på Bertha´s i Simonstown. Hon berättade för ALLA att hon fyller år idag och fick en stor skål med fruktsallad och glass till efterrätt av personalen.

Utsikten från vårt bord. Tror hon kunde haft en mycket värre avslutning på sin dag.

Nej, den slutade inte riktigt där utan ett avsnitt av "Svenskkalendern" (Eilikas namn på adventskalendern) på TV med alla 5 tända ljus i födelsedagståget.

Nu sover hon GOTT men i morgon fortsätter festen. Då blir det kalas på dagis. Hon ska bjuda på isglass och vattenmelon (som sagt tårta är inte hennes grej) och så har jag gjort 19 "partypacks". Även dessa är inte som barnen är vana vid. Eilika är inte så förtjust i godis så i hennes påsar till barnen finns det russin, popcorn, fruktgodis, klubba, liten färgpenna och sist men inte minst en tandborste! Får se vad barnen säger i morgon!

2 kommentarer:

  1. Stort grattis till den lilla prinsessan :-) låter som hon haft en underbar dag, härligt! Skulle också vilja äta jordgubbar i december eller på min födelsedag i mars! Stor grattis kram från lena!

    SvaraRadera
  2. Stort grattis till Eilika i efterskott, hoppas att festligheterna fortsätter även idag :)

    Hälsningar Peter

    SvaraRadera