lördag 25 december 2010

En annorlunda Jul

I år blev det verkligen en annorlunda Jul än den vi är vana vid. Jag tror att vi alla saknade vår kära Jul på Aspö men vi har lärt oss en del inför nästa Jul vi firar här.

På förmiddagen kokade poolen av barn som badade! Julius och Eilika badade tillsammans med våra husgäster; Sebastian, Vilma och Lukas. Inte vad barnen brukar göra Julaftonsmorgon precis. Morgontomten hade naturligtvis kommit under natten med paket till både Julius och Eilika.


Lunch åt familjen Kruger ute i trädgården i solens sken!

Efter lunch åkte vi ner till Glencairn beach. Julius och Harald surfade i dom stora vågorna. Eilika sprang i vågorna och grvde i sanden. Jag satt och njöt av utsikten. Lite halvmulet men fantastiska vågor.

Far och son på väg ut i vågorna.

På väg in på varsin våg. Eller är det samma våg?!

En lycklig Harald!

Surfkillen!

Julius i skummet.

Och Harald.


Kolla vågorna!

En glad "Lilla My".

Kl 16.00 tittade vi på Karl Bertil Jonssons Julafton på SVT World och fikade med "tusselutter" och pepparkakor. Sedan gick barnen ut i trädgården för att plocka en julbukett till matbordet. När barnen och Harald hade åkt skidor (på låtsas!) runt huset och jag var i tvättstugan så hade Tomten varit och lagt julklappar under granen! Julius delade ut alla klapparna!

Shorts och kortärmat är ju inte hur vi vanligtvis brukar vara klädda på Julafton!

En av Julius julklappar från Farmor!

Eilika öppnar klapp från Mormor och Morfar.

Strax efter 18 kom familjen Jefta upp och vi åt julmat tillsammans.

Först lite glögg!

Gissa vem som dukat?! Julius förstås!

Visst ser det väl ut som ett RIKTIGT julbord?! Nja, skinkan var RÖKT och sedan blev den RIMMAD = JÄTTE salt! Gravlaxen blev JÄTTE god och köttbullarna gick inte av för hackor dom heller. För att inte tala om dom solmogna, chokladdoppade jordgubbarna till desserten!

Efter maten tog luften liksom slut i oss alla. Vi tittade på sista avsnittet av "Svenskkalendern" och sedan blev det lite strö tittande på TV. Julius och Sebastian roade sig med att spela på Julius nya PS3. Lycka!

Som sagt en annorlunda Jul! Vi kommer helt klart att göra en del annorlunda nästa år men surfa på Julafton det blir tradition!

1 kommentar:

  1. ja det ser anorlunda ut, men oh så underbart...
    har skottat snö varje dag den här veckan och åkt skidor, det känns i armarna, men det är också härligt att surfa ...
    saknade er på juldan i Hallstahammar
    kram Karen

    SvaraRadera