måndag 28 november 2011

Första Advent

Det blev en riktigt ordentligt firad första Advent igår! Vi lyckades knappt få ner dottern i varv när hon skulle gå och lägga sig. Hon gick på mer än helfart!

Kl 14.00 kom Niclas och Isabel (stackars Linda låg tyvärr kvar hemma och var sjuk). Härligt med punktliga svenskar! Vi hade husesyn och sedan hade vi dukat fram glögg, julmust, lussekatter, pepparkakor, pepparkakor med ädelost och mjuk pepparkaka. Eilika och Isabel kom farandes lite då och då för att stoppa i sig av det goda. Dom hade inte tid att sitta ner. Här skulle det lekas!



Ett snabbt beslut att titta på film helt plötsligt. Filmen vald och påsatt och tjejerna har bäddat ner sig i soffan. Jag tror dom satt hela 5 minuter, sen hade dom visst något annat viktigt att göra.


Sen övergick vi till ett mer Sydafrikanskt sätt att fira. Varsitt glas rött och grillen tändes.


Middagen framdukad och vi höll på att glömma tända ljuset.


Fick flytta in ljusstaken lite längre in under tak eftersom det blåste rejält. Hjälpte inte så mycket så vi blåste ut det istället.

Vi festade på grillad fläskfilé, kycklingspett, pasta med pesto och sallad. När det var dags för fruktsallad så flyttade vi in igen. Då kunde vi tända ljuset igen till fruktsalladen gjord på melon, jordgubbar, blåbär och björnbär. Mums!

Klockan var runt 19-tiden då vi hade två rejält trötta tjejer. Niclas och Isabel tackade för sig och åkte hem till Linda.

Vi tog hand om disk och röjde efter två prinsessors lek. Fantastiskt hur mycket två små söta tjejer kan dra fram på några timmar! Men kul hade dom och trevligt hade vi!

1 kommentar:

  1. Hmm, jag kommenterade detta inlägg, men ser nu att det fallit bort.. Vad jag sa minns jag inte riktigt, men det var något om att det måste vara mysigt att kunna fira första advent med att grilla :) ha det så bra!

    SvaraRadera