fredag 18 november 2011

Tomt

Ja, nu är det tomt! Mamma och pappa flög hem i går kväll :(.

Jag tror dom är nöjda med sin resa och sitt besök. Dom har i alla fall fått vila upp sig rejält. Framförallt pappa  behövde det efter en hektisk sommar och höst.

I förrgår gjorde dom en utflykt på egen hand. Dom tog tåget in till Kapstaden. R50 för båda tor i första klass! Överkomligt pris eller hur?! Det är alltså drygt 40SEK! Resan tar drygt en timma enkel väg. Dom hade fikat, gått runt mycket och ätit lunch nere vid Waterfront. Lite shopping och sedan taxi tillbaka till stationen. Därefter tåget tillbaka. Vi skulle egentligen äta middag ute men vi åt en god middag hemma i trädgården i stället. Lugnare så!

Innan avfärd i går åt vi vår sista lunch ute på altanen. I riktigt sommarväder. En rejäl laddning av värme och solljus. Det kan behövas när man ska tillbaka till kalla och mörka Svedala.


Och vi fick en fin present av mamma och pappa också innan dom åkte. Pappa var och köpte ett sjökort över  området mellan Simonstown och Kalk Bay. Är man sjökapten så är man! Han måste ju bara ha koll på alla grund och djup! Sjökortet lämnade han sedan in för inramning och det blev klart precis innan dom skulle åka. Så nu har vi en så fin tavla i vårt family room. Vi kan titta ut och samtidigt ha full koll genom att titta på sjökortet! Jätte tack! Tavlan passar verkligen in på sin plats!

Och ja, sommaren verkar ha kommit. Äntligen! Varmt och skönt och det blåser en rejäl sydostlig vind som sig bör. Sedan igår har det blåst ca 15-16 m/s och med ca 18-19 m/s i byarna! Härligt!

1 kommentar:

  1. Hej go'vänner!

    Ni verkar ha haft en härlig tid med dina föräldrar, Gabriella.
    Och vi ser såååå mycket fram emot att träffa er i morgon lördag på Swedish Society in South Africas möte!

    Kramar från Samira & Björn

    SvaraRadera