måndag 7 november 2011

V&A Waterfront

I dag var planen Tafelberget! Köpte biljetter via nätet och vid 10 gav vi oss iväg. Strålande sol och 25C varmt! Men............väl framme vid det berömda berget och linbanan så tog vi ett snabbt beslut att hoppa över dagens plan. Det var JÄTTE långa köer och vi hade inte lust att stå där och trängas i solgasset.

Så vi vände raskt på bilen och körde ner till V&A Waterfront i stället. Där gick vi och njöt av sommaren, tittade på massor av båtar och åt en god lunch. Mycker bättre än att stå i kö!


Ett av Waterfronts och Cape Towns käda landmärken; The Clock Tower. Klocktornet var färdigbyggt 1882 och var hamnkaptens kontor. På andra våningen finns ett spegelrum där hamnkapten kunde följa alla aktiviteter i hamnen. Nej, jag har inte varit inne men Google har assisterat mig med denna anekdot.


En gigantisk och glittrande gran är på plats!



Tafelberget i bakgrunden!


Roboten är byggd av Coca Cola backar! Och ni ser vad som syns i bakgrunden va?!


Efter vi hämtat Eilika på dagis åkte vi hem och drack kaffe och sedan vilade vi en liten stund. Efter vilan passade pappa på att njuta av kvällssolen och utsikten.


Eilika och mormor titta på Bolibompa. Och varför har mormor ett klistermärke i pannan? Jo, hon har varit hos doktor Eilika och hon var så duktig att hon fick välja ett klistermärke. Och ja, det skulle visst sitta i pannan.

Tafelberget gör vi ett nytt försök med på fredag när det ska blir klart och fint väder igen. Men då åker vi tidigt på morgonen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar