onsdag 11 januari 2012

Grade 1, grade 1 here we come!

Idag, på årets och jag tror sommarens varmaste dag, började vår lilla, nej förlåt STORA, Eilika första klass!
Hur gick nu detta till?!



Vår ettagluttare i sin fina skoluniform! Lite stark sol så här 07.30 på morgonen här i Afrika!


En tjej som gick på Eilikas dagis tidigare började också ettan idag. Så hon känner en av alla barn i alla fall! Men dom går inte i samma klass dock.


Eilikas fröken Mrs Reid och en spänd och glad Eilika på väg in i klassrummet.


Barnen fick börja färglägga när dom satt sig och väntade på att alla skulle komma. Djup koncentration!


På gränsen till lite läskigt! Vart har underläppen tagit vägen? Men mamma fick gå utan problem. Bara några extra kramar och pussar.


Huvudentrén till skolan.



Ettornas gård! Här ska dom samlas varje morgon.



Skolan har elever från klass 0-7 och mellan 2-4 klasser i varje årskurs. Klasserna verkar ha mellan 20-25 elever. En ganska stor skola med andra ord.

Jag hämtade en mycket nöjd, stolt och rätt trött tjej kl 12! Dom här första 3 dagarna slutar dom 12 men sedan går dom i skolan till 13.20. Eilika kommer även börja på fritis nästa vecka. Hon kommer gå på fritis till kl 15.00. Lunch får dom inte i skolan utan dom har matsäck med sig, men dom som går på fritis får ett lagat mål mat när dom kommer.

Jag tror Eilika kommer att stormstrivas på Fish Hoek Primary School! 

3 kommentarer:

  1. Åh så spännande! Är first grade som första klass eller som förskola/lekis? Mina började förskolan i höstas och jag tycker det är som ett mellanting av Lekis och första klass. Har de skoluniform? Kram

    SvaraRadera
  2. Liten har blivit stor! Hälsa så mycket! Kram från din gamla dagisfröken L

    SvaraRadera
  3. Fourmum,

    Det är första klass! Förra året gick hon grade R som är som 6-års eller förskola hemma i Sverige. Men hon gick inte grade R på skolan hon går nu utan på en Pre-Primary School.
    Och ja i princip ALLA skolor i Sydafrika har skoluniform. Som tur är är Eilikas fin. En del ser för hemska ut. Sonen har också skoluniform (går i 9:an) och den är också "snäll".

    SvaraRadera