fredag 20 januari 2012

Lycka

Jag har fått min bil tillbaka! Rowan på VW ringde igår och sa -"Today is a HOT day but you now have a cold car!" Och ja, det var en rejält varm och svettig dag igår och ja, AC:n funkar utmärkt!

Såååå skönt att köra min bil igen! Den är fjäderlätt, luktar gott och bromsarna tar med en gång! Helt enkelt bäst!

Annars så har vi riktigt varmt väder! Det har känts som åskvärme i luften hela veckan. Runt +30C varje dag här hos oss. Och då är det runt +35C i Kapstanden och på andra sidan bergen. För att inte tala om Winelands där det hållt sig strax under +40C. Så vi har tur!

Det var lovat lite regn och åska i natt men det kom inget. Men idag är det igenmulet och nu kommer det faktiskt lite regn också. Jag hoppas på ett rejält åskväder! Vi får väl se! Men vi fryser inte trots mulet och regn. Nej då, termometern står på +23C plus luftfuktigheten då.

Eilika är fortfarande lika lycklig som förra veckan att få gå i Big School. Nu har hon gått sin första hela skolvecka och det märks på henne. Hon är rätt trött på morgonen. Men hon har lite svårt att komma till ro och somna på kvällen. Många nya intryck så klart!

Nästa vecka ska hon börja med sina "after school activities". Hon ska simma på måndagar och gå på dans på torsdagar. Det är på skolan och direkt efter skolan. Så dessa dagar blir lite längre dagar för henne. Jag kommer hämta henne vid 14.30 dom dagarna. Annars slutar hon 13.20. Vi har betämt oss för att hoppa över fritis efter skolan. Snart kommer hon få läxor och hon trivs med att leka hemma. Jag tror hon behöver den tiden i lugn och ro.

I går började även Julius skolan. Det var varmt! Men det kommer nog ta några dagar innan han kommer i fas. I går lyckades han glömma sin lunchlåda i skolan och sin simpåse på träningen. Simpåsen var värst för där i låg Haralds fenor som han lånat (hans egna är borta). Harald behövde ju sina fenor när han tränar idag på morgonen. O-bra! Men han kommer nog i gång snart. Hoppas jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar