måndag 10 september 2012

Bienvenue!

I går anlände den franska patrullbåten FNS  L'Adroit till Simonstown! Hon har kommit till Sydafrika från Senegal där hon spanat efter pirater. Hon är nu ute för att testas då hon levererades till Frankriken i oktober förra året. Att gå runt Kap halvön under vintertid anses som ett bra test.

Båten är speciellt byggd för att patrullera. Hon har en kommandobrygga med ett synfält på 360 grader och en helikopter platta. Hon kan även användas för frakt. Det ryms 2st 20 fots containers ombord, om man samtidigt behöver utnyttja helikopter faciliteterna. Behöver man inte det så kan dom klämma in 20 containrar till. Hon har en besättning på endast 32 man och hon har varit till havs 80% av tiden sedan hon levererades. Det finns 2 besättningar som byts av.

Nu är hon här för att visas upp för Sydafrikanska flottan och för några gemensamma övningar. Alltid coolt med nya båtar som kommer in. Speciellt om man kan lära sig lite om dom. Vilket man kan via Google. Vill du veta mer om just denna skönhets besök hos oss? Klicka HÄR



Bjuder även på en bild på min bråkiga "kollega" på jobbet. Han envisas med att ligga PÅ mina papper och flyttar sig ytterst motvilligt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar