söndag 9 september 2012

Födelsedagsfirande

I går fyllde min älskade make år! Vi firade med middag för våra härliga vänner Helen, Dave, Kate och Tony. Det blev en lyckad kväll och Harald hade en bra födelsedag.

Han började med att åka och simma kl 6 på morgonen (gör väl alla människor på sin födelsedag) och därefter den vanliga lördagsgolfen. Efter rundan så sjöng dom alla för honom och hurrade!

När han kom hem lämnade vi presenter och sjöng. Eilika och jag hade en hektisk dag med att förbereda inför födelsedagsbarnets hemkomst och för middagen på kvällen. Vi bakade blåbärskaka och flyttade in fåglarna i sin nya bur (överraskning till Harald). Vi lagade kycklingfileér och marinerade tjälknulen. Vi åkte och handlade och fixade ballonger. Och vi lagade soppa till lunch.

Sen fick Harald ta det lugnt framför TV:n medan jag åkte och hämtade den förlorade sonen som varit på fest och sovit över i Camps Bay. Sen gjorde Julius fina placeringskort och Eilika och jag dukade. Temat för dagen var Tyskland (Harald är ju tysk). Så det dukades med finporslinet och med röda, svarta och gula servetter. På varje stol hängde vi heliumfyllda ballonger i rött, svart och gult. Festligt värre!

Kl 17 kom gästerna och vi drack öl och GT och smaskade på quesedillas, tortillachips och min goda guacamole. Underhållning var några valar. Sedan satte vi oss till bords och åt potatisgratäng, tjälknul, ört-och vinkokta kycklingfileér och sallad. Till dessert blåbärskaka och grädde. Mycket trevligt, gott och MASSOR med skratt! 

Glömde ta fram kameran när dukningen var klar men några foton från kakans entré blev det i alla fall.


Kaka med stjärnformat tomtebloss! Nej Julius sitter inte och fipplar med sin i-Phone (inte just då i alla fall). Han tar kort.


Födelsedagsbarnet får naturligtvis första biten!


Här ser ni, förutom Tonys bakhuvud, ballongerna som svävar i luften. Och vår nya Maskros lampa från IKEA, direktimporterad i somras. Vi har ju inget IKEA här.
  

Eilika och Helen.


Eilika snyggar till Tony lite.


Visst blev han söt!


Eilika skrattar så att hon kiknar.


Och Harald blev ÄNNU sötare!

I dag sov vi länge och sedan har vi diskat och städat undan. Whiskey och Pluto har fått komma ut och flyga också. Pluto fångade vi till slut in i en handduk men Whiskey fick vi kämpa lite mer med. Han har nu lärt sig att hitta till buren men inte att gå in. Till slut var han helt slut och Harald lyckades fånga in även honom. Han försökte länge att få honom att sätta sig på fingret men lyckades inte riktigt. Men det kommer.


Pluto klamrar sig fast i hörnet på tegelväggen.


Whiskey poserar i fönstret.


Pluto har tagit sig ner till lampan i hörnet. Eilika tyckte att han satt i "time-out corner"! Alltså där man får sitta när man varit "naughty"!


Killarnas nya bur.


Två dödströtta fåglar som varit ute på äventyr.


Och en trött katt som kom in dyngsur efter en regnskur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar