måndag 22 september 2014

Lycka

Ja dubbel lycka faktiskt!

I fredags fick vi hem ett brev från American International School of Cape Town där det stod att Eilika är antagen till skolan och är välkommen att börja i 3:an den 14 januari 2015! Med fanns även ett par villkor! Dom var att hon måste ägna nödvändig tid på skolarbetet både i skolan och i hemmet för att få godkända betyg. Vi, föräldrar, måste förse henne med nödvändig hjälp och stöd i hennes skolarbete. Speciellt i matte där hon inte riktigt nådde kraven på testet hon tog (ingen överraskning) och att hon måste utnyttja lärarens tid om hon behöver extra hjälp. Ja, dom kriterierna ska vi nog klara! Det är ju det både hon och vi gjort dom senaste 3 åren :)

Väldigt skönt att det är klart i alla fall! Nu är det bara för pappa att pynta och sedan kan Eilika ta ett stort steg framåt när det gäller hennes skolgång. Det är vi helt säkra på att hon kommer att göra! Det är en kanon bra skola med bra lärare. Och liten! I dag har AISCT exakt 417 elever från förskola upp till 12:an (tredje ring)!

Den andra stora lyckan är att Eunice (vår städerska) är tillbaka på jobbet idag! Hon mår äntligen bättre och känner sig stark och redo att jobba igen! Hon har varit borta från jobbet i 5 månader! Hon fick ont i ryggen och ner i ett av benen. Vi trodde det var en klämd nerv eller i värsta fall diskbråck. Hon är helt övertygad om att någon förgiftat hennes blod pga avundsjuka. Någon/några är avundsjuka på Eunice för att hon har fått ett hus! Senaste månaden har hon varit i Eastern Cape hos en morbror som har behandlat henne med naturmedicin mot förhäxat blod. Typ!

I vilket fall som helst så mår hon bra nu och är lycklig över att vara tillbaka och kunna jobba igen. Även vi är otroligt glada att hon är tillbaka! Vi har inte berättat för Eilika att hon är tillbaka idag. Det kommer bli en väldigt glad överraskning för henne när hon kommer hem från skolan.

Happy, happy!

3 kommentarer:

  1. Spännande variant av naturmedicin...typ...;)

    SvaraRadera
  2. Gratulerar!
    Vad kul. Det blir nog toppen med Amerikanska skolan.
    Jag tycker att det är bra med skolor som förväntar sig saker av föräldrar. I Sverige tycks det bara bli att mer och mer ansvar läggs på skolan och att föräldrar inte har tid med sina barn.

    En fråga som inte alls har med ämnet att göra...Hur känner ni er där nere med tanke på att ni är så nära Ebola epidemin?

    Mvh,

    Anneli i San Diego

    SvaraRadera