fredag 28 november 2014

Barnsligt lycklig

Jag är barnsligt lycklig, trots mina 47 år, idag! Anledningen är att i morgon landar min mamma och pappa! Undrar om man någonsin slutar att bli så lycklig när ens föräldrar kommer och hälsar på?!

Annars så är det fullt ös nu! Senaste veckan har bara flugit förbi i 120 knyck! Våra gäster, nöjda och glada, reste hem till mörka och ruggiga Täby för en vecka sedan. Harald var på golf tour i vackra Garden Route förra helgen. Eilika och jag roade oss på vårt lilla vis. Som vi brukar!

På lördagen gjorde vi en liten utflykt till Hout Bay för att kolla in där Eilika ska ha sitt födelsedagskalas nästa lördag.


På vägen dit behövdes en isglass så vi stannade på macken. Glassen kostade 1.40.-!
 

På vägen hem stannade vi på Raith Gourmet för lunch. Vi åt båda varsin gravlaxmacka. Eilika fick pommes till sin och jag en grönsallad. Super mumsig!

På kvällen skulle det bli load shedding! Alltså planerat strömavbrott från elleverantörens sida. Det har hänt nu några gånger. Eskom (elleverantören) har svårt att få fram tillräckligt med el till Sydafrika och stänger helt resonika av elen ett par timmar då och då. Allt enligt ett schema som ändras titt som tätt beroende på hur mycket el som behöver sparas. Mycket fiffigt, NOT!  I lördags skulle det då vara load shedding mellan 20.00 och 22.30. Eilika och jag var redo! Vi, eller jag, hade tagit fram massor med ljus och vi skulle sitta i soffan i ljusets sken och läsa och titta på nedladdad film på iPaden. Eilika tyckte det var såååå spännande. Klockan blev 20.00 och inget hände! Lilla E deppade i hop! Så vi gjorde vårt eget ström avbrott en liten stund.


Load shedding! Fast inte!

Efter drygt 30 minuter så satte vi på TV:n så att vi kunde titta på Moreus på TV. Myspys! När pappa var borta hela helgen så passade Eilika på att sova i pappas säng.
 

Lite fullt i pappas säng!
 
 


Söndag morgon hade vinden lagt sig och vi gick ner till tidvattenspoolen!
 

Vattnet i havet är salt så Eilika behövdes duschas när vi kom hem. Sen söndagsfrukost blev det!

Julius?! Honom har vi knappt sett sedan han fick körkort. Han har utnyttjat friheten till max! 

I slutet av förra veckan hörde Eunice (vår städerska) av sig och talade om att hon var på sjukhuset med sin lilla son Ashleigh (drygt 2 år). Han hade bränt sig riktigt illa på benen! Han hade varit hos en vän till Eunice som passade honom. Han och ett annat litet barn skulle bada och vännen hade hällt kokhett vatten i en badbalja. Innan hon hann hälla i kallt vatten så ramlade Ashleigh baklänges ner i det kokheta vattnet! Nej, man häller verkligen inte i varmvattnet först! Lille Ashleigh blev så illa bränd att huden bubblade sig och ramlade av på låren och benen. Usch!

Jag var och hälsade på på sjukhuset i fredags och lämnade lite mat till Eunice samt tankade hennes mobil. Ashleigh var vid gott mod och kunde se helikoptern som släckte branden på berget från sin säng. Senare på fredagen blev dom flyttade till Red Cross Childrens Hospital på andra sidan berget och där är dom fortfarande.
 

Lille söta Ashleigh! Han tittar alltid mycket förundrat på mig. Konstig vit tant!


Eunice skickade denna bilden till mig från Red Cross. Förhoppningsvis får dom komma hem i morgon!

Med Eunice på sjukhuset med sin son så har jag fått städa själv denna veckan. Måste ju vara rent och fint när mamma och pappa kommer! I onsdags storstädade jag gästvåningen och idag har resten av huset fått sig en omgång.

Jag är redo!

Kom ni i håg att Eilika hade sin Medal Test i dans förra veckan? I går var det avslutningsfest på dansen och Eilika fick sin medalj! Vi är så stolta! Hon fick Honours (vilket är det näst bästa man kan få!)! Vår lilla danstjej!

4 kommentarer:

 1. Om jag vetat så skulle jag kunnat skicka över min Maid till dig; när hon väl är på plats så är hon jäkel på att städa; 'Tuttan' 😉! Hur tänker man om man häller kokheta vattnet först... Förmodligen inte alls. Stackarn! Lite avundsjuk är jag på föräldrabesök... Av förklarliga skäl blir det inga sådana hit, inte från mina i alla fall... Njut för fulla muggar! Kram/ Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det hade ju varit kanon om "Tuttan" hade kunnat komma! Men det löste sig ändå, jag hyrde in en annan hejare på att städa; "Gabban"! Jisses så rent och fint det blev! Tyvärr har nu hunden redan lyckats lurva ner golven och lämnat tassavtryck.

   Radera
 2. Härligt med föräldrabesök - ha det jättebra!

  SvaraRadera
 3. Hej,
  Vad underbart att mamma och pappa kommer. Jag har alltid känt likadant, spelar ingen roll om man är 25 eller 45. Mina föräldrar kommer i vår och det skall bli så mysigt. Vad kul att ni kunde se Moraeus med mera, jag har själv jobbat med produktionen av programmet i flera år.
  Ha en trevlig helg,
  Kram, Anneli i San Diego

  SvaraRadera