torsdag 20 november 2014

Uppdatering

Branden är nu under kontroll men det ryker och pyr fortfarande. Vid 22-tiden i går kväll gjorde jag den nye körkortsinnehavaren lycklig och lät honom köra pressfotografen till Fish Hoek. Ville kolla hur det såg ut. Helikoptrarna hade slutat släcka när mörkret föll men en stor mängd brandmän och voluntärer fortsatte hela natten med släckningsarbetet.

Alla dessa människor som hjälpt till att släcka är riktiga hjältar! Vilket jobb dom gör! Dom flesta kom direkt från en annan stor brand på Signal Hill inne i Kapstaden. Den branden härjade under tisdagen men var som tur var under kontroll när branden i Glencairn Heights bröt ut. Många av brandmännen och voluntärerna hade redan jobbat i 24 timmar när dom kom till vår sida av bergen.

Mäktigt och mycket otäckt att se branden på kvällen. 
 

Min privatchaufför parkerar så fint i garaget efter slutfört uppdrag!

I dag fortsatte släckningsarbetet med 4 helikoptrar från 06.30 på morgonen. Nu vid lunch så håller fortfarande en helikopter i gång. Branden ser släckt ut men det pyr och ryker fortfarande lite här och där.

 


Den gråa delen av berget är där det brunnit! En enorm brand!

3 kommentarer:

  1. Nämen fy sjutton. Kungsproteorna klarar sig i alla fall, hälsar Otto. En sånt minne han har, den lille killen. /Linda

    SvaraRadera
  2. Usch vad läskigt, men skönt att den är släckt!

    SvaraRadera
  3. Spänning man gärna är utan! Fy farao, läskigt!

    SvaraRadera