lördag 17 januari 2015

Skadad

Idefix fick en liten skada i måndags morse. Vi träffade kompisarna Curt och Max på promenaden. Curt, som är en schäfer på ett år, vill gärna leka med Idefix men han är lite hårdhänt. Det gillar inte Idefix, som är lite mesig, riktigt. Så det blir lite katt och råtta lek!


Curt vill bitas och nafsas hela tiden.
 

Ringlek? Nej, Idefix är inte riktigt bekväm som ni kan se. Max, blandras med vit herdehund i sig, håller sig på lite avstånd. Bevakar mest.

I vilket fall som helst så blev Idefix biten, eller snarare Curts vassa tänder rev upp två sår på Iddes ena framtass i "leken". Jag märkte det först på vägen hem, att det rann blod från tassen. 


Tittar man noga så ser man faktiskt att det rinner blod på hans framtass.  Och Curt verkar ha hittat det också.

Hemma så såg jag att han hade två sår. Trodde först att kan kanske hade rivit sig på en gren eller något i tumultet men förstod sen att det var Curts tänder som var boven i dramat. Såren såg lite halvdjupa ut så jag ringde och bokade en tid hos veterinären med en gång. Vi fick komma bara 20 minuter senare. Såren behövdes inte sys utan veterinären tvättade bara dom ordentligt och sedan fick jag anitibiotika att ge Idefix i fem dagar. Lätt att det blir infekterat när det är vassa hundtänder inblandade!

Sista anibiotika tabletten fick han igår och det verkar läka bra. Gick på stranden i torsdags och det var kanske inte så jätte bra. Nu håller vi oss till torra promenader tills det läkt ordentligt.

Så kan det gå! Men så skönt det är med en duktig veterinär bara 5 minuter bort!

1 kommentar:

  1. Å, men vilken tur att det gick bra! Jag har ju en schäfer och han har blivit attackerad flera ggr och en gång så illa, av en lös hund som hoppade på honom när vi var ute och gick, att vi fick ringa in veterinären på en söndag. Som tur var bodde veterinären i byn där vi bodde då.

    Ha det gott!

    Kram, Anneli

    SvaraRadera