onsdag 7 januari 2015

Vinvägen hem

Dagen för hemfärd men inte slut på äventyr för det! Det började med en hjälteinsats från Axel i form av en sjöräddning. Eilika och Axel tog sig en paddel/ro tur redan innan frukost. I varsin båt. Eilika som är allt annat än van att paddla/ro tog den största och tyngsta båten. Hon fastnade i näckrosorna direkt! Men Axel kom till undsättning. Han klättrade över i hennes båt och så bogserade dom in den lilla båten. Axel = dagens hjälte!Det är tur att man har en så redig "karl" vid sin sida!
 

Smarrig och mysig frukost även denna dag. Jag åt trout med rösti och pocherat ägg på en bädd av bladspenat och hollandaise sås. Gott? Gudomligt!

Efter den allt annat än stressiga frukosten packade vi ihop vårt pick och pack för att bege oss hemåt via vinprovning i Hermanus och Botrivier.
 

Alla är fastspända där bak i bilen! Eilika, Nalle och Koda. Koda har till och med snott Eilikas nackkudde!
 


Första vinprovningen på The Wine Lounge på Ataraxia Wines i Hermanus vindal.
 

VILKET STÄLLE!
 

 Utsikten var helt betagande!


Ett gäng trötta barn i soffan och så lilla jag.
 

Vin connoisseurerna fick egen soffa. Fantastiskt gott vin gör dom på Ataraxia.
 


Vingården ligger vid foten av berget Babylons Toren som är högre än Tafelberget. Det ger ett mycket speciellt klimat och goda viner.

Hänförda av både vin och omgivningar fortsatte vi vår färd mot det lilla samhället Botrivier och vingården Luddite. Inte lätt att hitta men vi var föranmälda och Harald hade telefonnumret till vinmakaren himself som kunde vägleda oss. Harald har fått rekommenderat denna vingård och framförallt vinet av en golfkompis. Det är som sagt knappt skyltat, man måste boka tid för att komma dit och prova vin och man kör på en liten avsides grusväg från huvudvägen i det pyttelilla samhället Botrivier. Men när man väl tagit sig dit så får man ett ordentligt omhändertagande av vinmakaren själv; Niels Verburg. Och vikla röda viner! To die for!
 Niels satt med oss och smakade av vinerna och berättade allt om sin filosofi hur man gör gott vin.
 

Coolt konstverk! Gjort av små leksaksbilar.
 

Barnen på upptäcksfärd utanför fönstret till vinprovningen.
 

Utsikt?! Ja naturligtvis!
 


En fin blå traktor!

Som tur var hade vi lite vattenmelon och chips till barnen när vi kom fram till Luddite. Dom började bli hungriga nämligen och hungriga barn och föräldrar på sitt livs vinprovning är en dålig kombination. Men efter vinprovningen var avklarad så åkte vi ner till Botrivier och åt lunch på den berömda restaurangen The Shuntin Shed!
 

 


The Shuntin Shed ligger i ett plåtskjul där växelloken tidigare "bodde", precis vid Botrivier station. Järnvägen och stationen är fortfarande i bruk. Det går två tåg om dagen!
 


 Vovvar är också välkomna!


Mycket häftigt inrett.
 

Vi satt ute på balkongen! Barnens dricka var rena rama regnbågen.
 

Lite varmt!
 

Disa och Eilika stod för underhållningen i väntan på maten. Finns det en scen och bra musik så måste man ju showa lite! Blyga?! Inte mycket!
 

Skylt till toaletterna! :)

Mätta och nöjda tuffade vi sedan hemåt. Hemma väntade alla djuren och Julius! Dom hade haft ett par dagar för sig själva. Men Julius tyckte det var lite jobbigt att behöva gå upp på morgonen för att utfodra alla och släppa ut den nödiga hunden.

 

 Vissa var gladare än andra att vi kommit hem!

Ja, detta var en resa full av upplevelser och intryck. En jätte härlig resa! Sådana gör jag gärna fler av.1 kommentar: