söndag 4 januari 2015

Nyårsafton 2014

Nu kommer nyårsinlägget! Vi gav oss nämligen av på en liten resa på nyårsdagen och min dator fick stanna hemma. Men nu är vi tillbaka och det kommer ramla in ett antal inlägg dom närmaste dagarna. Först ut blir det då alltså Nyårsafton 2014!

Det blev ett mycket lugnt firande då vi firade med barnfamilj och vi skulle resa bort dagen efter. Väldigt skönt måste jag säga! Men bara för att det var lugnt betydde ju inte att vi inte ansträngde oss för att göra en fin och trevlig nyårsafton. Nej, nej! Fin dukning, god mat och uppklädda var vi!


Förra årets nyårsdukning gick i färgerna lila och grått. Ballonger och fina servetter och så morfars fina Hackefors porslin.
 

Hela gänget, förutom Julius, till bords!
 

Trattkantarellsoppa med Västerbottenosttoast till förrätt, ugnsbakad lax (väldigt lyxigt här, den kostar nämligen nästan dubbelt så mycket som oxfilé), dillkokta potatisar, färsk kokt spenat och så prickig sås (gräddfil och röd kaviar) till huvudrätt och så Gino och vaniljglass till dessert. Smarrigt!

Vi satt länge vid bordet. Ja, vi vuxna alltså. Barnen roade sig med annat. Klockan 20.45 flyttade vi in för att se på Grevinnan och betjänten på TV. Ett MÅSTE! Vi har ju sån tur att det sänds på SVT World. Eilika vill INTE missa det. Familjen Gladher har inte haft traditionen att titta på det programmet men jag tror nog det blir så i fortsättningen. Det är ju bara för bra!

Ett tag efter TV tittandet så började Axel slakna och ville snart gå och sova. Han hade ännu inte lyckats hålla sig vaken över tolvslaget. Men jag hade glowsticks i gömmorna så helt plötsligt piggnade även Axel till.
 


Dom ser ut som rymdvarelser som hoppar på studsmattan! Bilderna tagna utan blixt.


Alla fyra ligger på studsmattan med sina lysande armband upp i luften.
 

Tolvslaget är nära och Harald häller upp bubbel.
 

Eilika och Axel förser sig.
 

SKÅL! Vi tittar ut över Simonstown och havet. Några båtar tutar, en och annan nödraket och någon liten fyrverkeripjäs ser vi. Och så en vidunderlig stjärnhimmel!
 

Ganska trötta ögon men hon somnade inte förrän strax innan ett. Och Axel har firat in sitt första riktiga nyår i Sydafrika!

Packat hade jag gjort under dagen och den mesta disken klarade jag av direkt vid avdukning så vi lyckades komma i väg som planerat på nyårsdagen. Mer om det i nästa inlägg!

1 kommentar: