fredag 16 januari 2015

Skolstart

I onsdags var det dags! Eilika började i ny skola! Istället för att börja i 4:an på Fish Hoek Primary nästa vecka så började hon andra terminen i 3:an på AISCT i stället.

Det var en lycklig men lite lagom spänd och nervös tjej jag körde till skolan. Hon ville att mamma skulle köra henne första dagen. Inte storebror! Nu efter 3 dagar är förstås allt fortfarande väldigt spännande och nytt. Hon är väldigt trött när hon kommer hem men har så mycket att berätta.

Hon fullkomligt älskar skolan och nu längtar hon till måndag. Dom är bara 13 elever i klassen, hon får varm, lagad mat varje dag, dom sitter vid bord i en matsal och äter, alla måste sitta och äta i 20 minuter innan dom får gå på rast och läxorna är roliga och inte så monotona. Allt är nytt, annorlunda och bättre än i förra skolan. Hon har ett schema så att hon vet vad som händer varje dag. Hon har, förutom basämnena, franska, bild, bibliotek, gympa, data och musik varje vecka. Hon är NÖJD!

 

På väg till skolan första dagen.


Amerikanska-, Sydafrikanska- och AISCT flaggan vajade inte mycket i onsdags. Det var varmt och ingen vind! +35C! Men som tur var hade dom simning på gympan.


Huvudbyggnaden! Eilikas klassrum är en trappa upp.

På väg upp till klassrummet. Klädd i gympa uniformen och lite nervös.


Det är så skönt med vardag igen! I går gick Idefix och jag strandpromenaden. Lycka för oss båda! Eilika åkte med Julius till skolan så jag hade gott om tid.

 

Skönt när inte stranden är full med semesterfirare och turister!


I dag fick jag dock köra båda barnen till skolan. Julius bil gick sönder igår igen. Inte kul! Nya delar beställda från Sverige. Lite struligt med en tidigare misskött SAAB som det är svårt att få fram delar till. Men snart är den som ny igen!


Regnade lite idag så då satte Lilla E på sig fleecen till sin uniform. Och man får ha utsläppt hår och sandaler i skolan. Ja, men fatta alltså! Det är ju helt otroligt!

Men nu är det skönt med helg igen. Eilika behöver verkligen vila upp sig lite. Det tar på krafterna att börja i ny skola.

Och Julius går sin allra sista termin på AISCT! I juni slutar han gymnasiet. 12 år i skolan avklarade! Så spännande! Men nästa tisdag flyger Julius till Singapore! Mer om det i ett senare inlägg. Haha! Spännande va?!2 kommentarer:

  1. Så roligt att höra att hon gillar skolan ....inte var dag man hör någon säga så :) Maken läser och jag också när tid finns, kul att följa ert liv där... långt borta.

    SvaraRadera
  2. Skönt att nya skolan är bra! Att hon nu går i 3rd grade, beror det på att det är en skola med amerikanskt system? Mot typ brittisk förut? Och bodde ni i Sverige skulle hon gå i 2:an kanske?

    SvaraRadera