torsdag 7 januari 2016

Äntligen!

I går gav äntligen äntligen värmen med sig! Det var varmt, kvavt och vindstilla ända fram till eftermiddagen. Alltså dryga 30C! Men sedan tätnade molnen och det började faktiskt nederbörda lite till och med. Nederbörda betyder att det är som att gå igenom strålen på en sprayflaska. Alltså det regnar knappt men det är som att gå igenom ett moln eller tjock dimma. Man blir fuktig men inte blöt. Och temperaturen sjönk hastigt! Vilken lycka! Humöret svängde lika snabbt! Uppåt alltså!


Så behaglig temperatur!

Vi sov nog alla betydligt bättre i natt och idag är det inte alls lika varmt som dom senaste veckorna. Sköna 23C på sydväggen. Vilken lättnad och så mycket roligare det blev att leva!

Eilika och jag passade på att utnyttja det svala vädret i går eftermiddag. Vi, eller snarare hon, jag var mest rådgivare, rensade på och i hennes skrivbord! Väl behövligt! 
 

 Titta så fint det blev! 


Mormor och morfar såg nog knappt hennes skrivbord under tiden dom var här!

För övrigt firade vi 6 (!!!!) år i Sydafrika i förrgår! Den 5 januari 2010 landade vi med 4 resväskor, tre kabinväskor, en datorväska, en Mini-Kånken och en handväska! Ett dygn senare landade även vår katt Mosquito. 

SEX år sedan!! Det är rekord för mig! Jag har aldrig i hela mitt liv bott så länge i ett och samma hus. Det ni!

Familjemedlemmarna har ändrats lite genom åren. 2011 flyttade nymfparakiten Whiskey in och 2012 fick han sällskap av Pluto. I maj 2013 var vi tvungna att avliva vår kära Mosquito (då 11 år). Stor sorg i hela familjen! I slutet av juli samma år hämtade vi Idefix! Det har vi inte ångrat en sekund! Sen fick Eilika marsvinen Kokos och Kanel i födelsedagspresent i december 2014. Julius (han ju inget djur förstås) flyttade till Sverige i juni 2015 och Kanel och Kokos flyttade hem till sina syskon i oktober 2015. Senaste tillskottet är ju Caesar som flyttade in till The Kruger Zoo i november 2015. 

Just nu känns det rätt så lagom faktiskt. Det räcker med djur nu och Julius fyller snart 20 år och trivs i Sverige. Det märks rätt så tydligt att han var redo att flytta hemifrån nu när han är här hemma på besök. Flertal irritationsmoment uppstår från både hans sida och vår sida. Vårt "jobb" att uppfostra är avslutat, nu är det enbart guidning och goda råd som gäller. Känns rätt bra faktiskt!


Avslutar detta inlägg med ett SMILE!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar