lördag 2 januari 2016

Hej då 2015!

Lugnt men glatt nyårsfirande när vi sa adjö till 2015! 10 pers runt bordet och god mat. Vad mer kan man begära?! Jo kanske att värdinnan hade mått lite bättre. Vaknade med en inte så trevlig känsla i magen som tyvärr höll i sig hela dagen. Blev nog inte bättre av att det var förgjortat varmt också. Men jag lyckades fixa till en strålande nyårsmiddag, med god hjälp av resten av familjen.

Dom 10 runt bordet var våra hedersgäster mamma och pappa och så Helen, Dave, Kate och Tony. Ja och så hela familjen Kruger. Julius avvek efter huvudrätten, som sig bör! Kunde konstatera, genom att gå tillbaka till gamla inlägg på bloggen, att sist vi firade Nyår med Burdetts och Woofs var 2012. Passade bra nu i år igen när mamma och pappa är här, Dom har ju träffats flera gånger tidigare.




Lilla drinken i väntan på att värdinnan gör förrätten klar!

Jag missade helt att ta kort på dukning och när vi satt til bords och åt i år. Skyller på magåkomma. Dukningen gick helt i grått och silver i alla fall och menyn bestod av marinerade räkor på en bädd av babyspenat, avokado och späda sparristoppar till förrätt. Till huvudrätt helstekt oxfilé, Hasselbackspotatis, Västerbottenostkräm och rödvinssås och till dessert enklaste och godaste; vaniljglass, varm chokladsås och färska hallon och blåbär.


Herrarna har flyttat ut igen efter traditionsenliga Grevinnan och betjänten på TV.


Nu är hela gänget på plats, i väntan på tolvslaget.




Pappa har visst stulit kameran. Även jag är med på bild!
 



12-slaget! Vi lyssnar på alla båtarna i Simonstown som tutar. Inga fyrverkerier.


Maffig måne som steg upp bakom Hottentott Holland Mountains. Lite besvärlig att fota dock!

Ska bli spännande att se vad 2016 har att erbjuda! Eller snarare vad vi gör det till! 

GOD FORTSÄTTNING!


2 kommentarer:

  1. God fortsättning till er från oss i kalla Sverige. I dag snöar det i Karlskrona och vinden blåser snålt. Vi eldar i kakelugnarna och försöker mysa inomhus! Ha det gott och på återseende 2016.
    Kram Anette med familj

    SvaraRadera