söndag 17 januari 2016

Vackert men av fel orsak

Det brinner igen! Det går inte en helg utan att det startar en brand på bergen. Dom flesta anlagda tyvärr. Det är varmt och det blåser! Ingen bra kombination. 

I helgen har det brunnit och brinner fortfarande på andra sidan viken. Det brinner bland vingårdar och fruktplanteringar. Hus och byggnader brinner och dom största hjältarna vi har, brandmän, frivilliga och helikopterpiloter, kämpar dygnet runt i hettan. Det rör sig om ohyggliga värden som brinner upp! Det har även brunnit i Glencairn Heights, som ligger väldigt nära oss, och i Noordhoek idag. Båda dom bränderna lyckades dom få kontroll på snabbt, men i Grabouw, Botrivier, Fisherhaven och Elgin så brinner det fortfarande okontrollerat!

När jag gick upp i morse för att ge katten mat så möttes jag av en fantastiskt vacker soluppgång och även kvällens solnedgång var otroligt vacker. Detta berodde på all den rök som hela viken och halvön varit täckt i sedan i går kväll.



Soluppgång över False Bay, som är täckt i brandrök.


 

En rökfylld himmel i skymning över Simonstown. 

I veckan har vi haft besök av Eunice barn i i måndags, ätit god lunch på Bistro 1682 på Steenberg med goda vänner, varit på bio och sett senaste Star Wars filmen och varit på braai hos en golfvän till Harald. I morgon börjar skolan och vardagen igen! Så skönt!


Ashleigh snart 4, Jennifer snart 10 och Eilika!
 

Jennifer och Eilika hoppar i vinden.
 

Eilika har även jobbat lite med sin svenska.

I dag passade Eilika och jag på att spendera lite tid vid och i poolen. Det resulterade i ett gäng med coola bilder.
 

 




Vår lilla sjöjungfru!

På husdjursfronten allt gott! Caesar växer och frodas och han och Idde är fortfarande kompisar. Liiite problem att förstå varandra i leken ibland dock. Dom pratar ju helt olika språk!
 

 Stora killen!


Lek eller kel?!
 

-"Kom igen Caesar! Du drar i ena änden och jag i den andra! Inte?!"
 

 Skymningshopp på studsmattan!

 

En fågel på vår stora parabol i dem rökiga skymningen!

Jag förstår inte överhuvudtaget vad man får ut av att anlägga dessa bränder. Det handlar om politik men jag fattar inte vad dom som tänder på bevisar. Detta drabbar alla! 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar