torsdag 26 augusti 2010

The heat is on

Idag har vi fått 10 element och två handdukstorkar installerat! Ja, en handdukstork, den andra kommer i morgon.

Vi hoppas nu att vi ska få lite trevligare temperatur i vårt kalla, råa hus. Det känns faktiskt redan bättre. Vi räknar inte med att få så varmt som man har hemma i Sverige inomhus men i alla fall att den råa känslan försvinner och kanske mellan 19-20C. Inte 16-17C som vi haft tidigare. Vi har ju stora rum med rejält högt i tak och många, stora fönster. Inte det lättaste att värma upp. Och så är det oisolerat!

Elementen vi köpt är av märket Econo-Heat och skall vara bra. Det är väggpaneler som inte blir så varma på utsidan och dom värmer upp rummet med konvektions teknik. Alltså kall luft från golvet åker in bakom elementet, värms upp och susar vidare uppåt i en hastighet på 0,7 m/s. Panelerna drar mycket lite energi och är tunna och man kan t.o.m. måla dom för att dom skall passa in i rummet. Mycket fiffigt!

Handdukstorkarna hoppas vi också ska göra det lite mer trevligt i badrummen. Vissa mornar har vi inte mer än +14C i vårt badrum! Och rått och fuktigt. Handdukarna torkar aldrig. Jag tumlar dom varje dag efter vi har duschat. Inte så ekonomiskt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar