tisdag 17 augusti 2010

Vilket ställe....

....man bor på alltså! Helt fantastiskt! Det har ni hört förut, jag vet.

I går när jag var i Simonstown så stod alla människor och tittade mot apoteket. Tänkte att det kanske var någon kändis som var där inne (Halle Berry är ju här och filmar). Några nyfikna ställde sig t.o.m. och tog kort i dörren. Verkligen pinsamt tyckte jag. Plötsligt hör jag en vuvuzela tuta inne i apoteket. -"Ok, kändisen prövar en vuvuzela". Men efter en stund kommer "kändisen" ut. Det var en stor babian hanne! Undrar vad han skulle köpa på apoteket? Även jag lyckades få en (mindre bra) bild på apotekskunden. Lite häftigt!

Idag när jag körde Julius till simningen så tog vi (för ovanlighetens skull) vägen över Fish Hoek och Boyes Drive. Strax innan Fish Hoek (precis vid Sunny Cove) så märker jag att flera tittar ut över vattnet. Jag ser att vattnet rör sig lite en bit ut från kusten och rätt som det är ser jag en VAL komma upp ur vattnet. Inte bara lite häftigt utan JÄTTE häftigt! Vi stannade till en kort stund för att titta men sedan var vi ju tvugna att köra vidare så att inte coach skulle bli arg på Julius.

Äntligen har jag sett en val! Valsäsongen har just börjat och tydligen skall kunna se valar direkt från vårt hus. Valarna kommer in i False Bay och kalvar. Den vanligaste valen som man kan se här är Southern Right Whalen eller Sydkapare som den heter på svenska. Jag lovar att lägga upp bilder, när eller om jag lyckas fånga en på bild.

Så, visst är det en fantastisk del av världen vi bor i?!

1 kommentar:

  1. Ja, jag tror faktiskt att ni bor i en av de bästa delarna av världen! Och visst är det häftigt med valarna, såg min första förra året när jag åt frukost i Fishoek. Den frukosten kommer jag heller aldrig att glömma.

    SvaraRadera