torsdag 15 september 2011

V.A.B

I dag är Eilika hemma från skolan för tredje dagen! Tyckte hon skulle bli bättre men det verkar gå åt andra hållet.

I förrgår hade hon pytte lite feber på morgonen och hostade lite. Tittade på film hela förmiddagen och var hur pigg som helst på eftermiddagen. Vaknade vid 22-tiden och hade feber och hostade. En Alvedon och tack och godnatt!

I går samma visa. Lite feber och hostig. Ja lite snuvig också. Men i övrigt pigg. Var ute stora delar av dagen och lekte i trädgården och trackaserade målarna. Feber på kvällen så det blev en Alvedon med en gång. Sen kom hon vid 1-tiden och var febrig och krasslig. Resten av natten har hon snorat, hostat och pratat i sömnen i vår säng. Jätte härligt!

Fortfarande lite feber i dag på morgonen. Hostig och nu rinner näsan! Som en öppen kran! Och så nyser hon mest hela tiden. Ni kan väl tänka er kombinationen? Kladdigt är bara förnamnet. Vi var tvugna att åka och handla mer ved, fisk och lite grönsaker så det var bara att gardera sig med MÅNGA näsdukar. Hon fick order om att HELA tiden ha en näsduk i beredskap i handen. När nysningarna kom. Det gick bra. Hela golvet i bilen fullt med snorpapper när vi kom hem.

Hon är helt klart lite hängigare idag. Men hon har ändå hjälpt Solly rensa lite ogräs och producerat en si så där 25 teckningar. Nu är det Grease och kokos marshmallows som gäller. Hon missade ju bakers day på dagis idag (en av klassernas föräldrar skickar med bakverk, popcorn och annat gott som alla barnen får köpa för R5, Pengarna går till skolmaterial till just den klassen). Som tur var är fotograferingen flyttad till nästa vecka. Den vill vi ju inte missa. Vad ska annars farmor, mormor och morfar få i Julklapp?!

Till lunch har jag vitamin bombarderat henne. Hon fick en tallrik med sänsongens frukt. Det var papaya, guava, passionsfrukt och jordgubbar. Gubbarna behöver nog lite mer tid och sol för dom var rätt sura. Men resten var mycket mumsigt och lyxigt!

Misstänker att Lilla E får vara hemma även i morgon. Känns inte så sjysst vare sig mot henne eller klasskompisarna att hon skall nysa ner hela skolan. Tyvärr så skickas dom flesta barnen till skolan trots förkylning och feber. Här finns inget som heter V.A.B. Här får man 5 (!!!!) dagar per år betalt om man är borta. Och det gäller då för vård av sjukt barn eller tex. dödsfall i familjen osv. Alltså en liten förkylning är inte skäl nog att vara hemma. Det kan man ju förstå, men resultatet blir att ungarna smittar varandra så här års. HELA TIDEN!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar