lördag 8 oktober 2011

Vårväder

Det verkar verkligen som om våren är här på riktigt nu! Men så är det ju oktober så konstigt vore väl annars. Vi har haft varmt och soligt i flera dagar nu. 

I går blåste det dock rejält. South Eastern pumpade på med dryga 18 m/s och upp mot 25 m/s i byarna! Sanden yrde på vägarna och det gällde att hålla sig i lä. Det var dock inget problem för mig igår. Jag spenderade nästan 4 timmar i bilen! Det blev mycket skjutsande i går! Så kan det bli ibland!

Barnen har ju haft sitt Spring Break. Det har inte gått så många knop för Julius men nu sista dagarna har han kommit igång. Eilika har mest lekt här hemma. Det har tyvärr inte blivit någon utflykt, av olika anledningar men jag tror barnen är lika nöjda för det.


Eilika passar på att gosa med sin trötta storebror! Hon låg en bra stund och snusade på honom. Efter en stund sa hon -"Mamma jag tycker om honom! Han luktar gott! Fast han har finnar!". Det är syskonkärlek det!


I förrgår vad det alldeles vindstilla så på eftermiddagen gick Eilika och jag ner till tidvattens poolen som ligger precis nedanför vårt hus. Det blir aldrig av att vi går dit men jag fick ett ryck. Och vi ska absolut göra det fler gånger. Det var säkert 25 ungar i och runt poolen och några vuxna längs med strandkanten. Eilika badade och hade det bra. Själv satt jag på klipporna och fick lite färg! Mysigt! Ingen värme i vattnet dock. Kanske runt 18C. Brrrr! Inget för mig!





Gubbarna satt under parasoll och hade det bra. Vårt hus ligger snett bakom det huset längst till vänster i bild.


2 chokladbruna killar som torkar sig i solen!



Och rätt som det är åker tåget förbi!


Eilika hittade en tjej som ville bygga sandslott med henne.

I dag ska Eilika och jag plantera tomater, jordgubbar, rabarber och massa annat vi köpte igår. Vårt lilla trädgårdsland har inet blivit fyllt ännu trots att det är hög tid. Kändes inte som någon idea innan målarna skulle vara där och kliva i landet. Men nu så!

Nej nu ska jag snart fixa frulla till Julius och hans två polare som ligger och trynar där nere. Det är beställt bacon och äggröra! Och han killen som är så bra på att skjuta upp saker och ting ska ägna sina sista två dagar på lovet till att hinna i kapp i sin svenska!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar