tisdag 25 oktober 2011

Visum

Det är ju som sagt var hög tid för oss att söka nya visum. Vi har Business visa för två år och snart har vi varit här i två år! Oj, vad tiden går fort!

Nu blev det ju inte den affärsverksamheten som vi hade till grund när vi sökte våra visum sist men vi har ju däremot en hel del annan business i landet nu.

Vi kommer söka visumen i Sverige på Sydafrikanska ambassaden. Harald var där i fredags och pratade med Ladybird. Det är hon som har hand om visumfrågor på ambassaden. Sist vi sökte visum gick det väldigt smidigt. Det tog bara 3 veckor efter det att vi lämnat in ansökan. Vi kan även ansöka om visum här i Sydafrika men det tar LÅNG tid! Foreign Affairs tar sin tid! Har en blogg vän i Durban och dom ansökte om visum, via en agent, i slutet av förra året och har fortfarande inte fått sina visum. Eller några besked heller för den delen! Nej vi håller oss till Ladybird och håller tummarna.

Vi ska beställa utdrag från polisregistret här i Sydafrikap å tisdag och så ska vi boka läkarundersökning och lungröntgen. Sen budar vi allt till Stockholm. Fiffigt! Harald har säkert mer info när han kommer hem på lördag.

Så håll tummarna att vi får vara kvar! Jo, gör det! Vi VILL o kvar här! Vi trivs nämligen förträffligt bra! Och psssst........snart är det sommar!

1 kommentar:

  1. Ladybird var kvinnan som hjälpte mig med visumet, väldigt hjälpsam och trevlig, värre var det i Jo-burg på Home Affairs :-(

    Thomas Eastwood
    Snart också i Sydafrika...

    SvaraRadera