söndag 18 december 2011

Närodlat

Nu har vi haft kanon väder tre dagar i sträck. Vi kan nog hoppas på att sommaren är här för att stanna! Men det har ju naturligtvis varit bra att det regnat mer än vanligt. Det är fortfarande rätt grönt och vatten reservoarerna är tydligen fyllda till 80%, vilket är jätte bra!

I går var Harald och Julius på UWC precis HELA dagen! Julius gick till final på 200 bröst och persade rejält!

Eilika och jag höll oss på hemmafronten. Vi plockade rabarber och gjorde rabarberkräm. Medans den svalnade så åkte vi till Fish Hoek för att köpa dill. Dillen använde vi till att grava laxen med. Nu ligger den och gottar sig i kylen tills i morgon när den ska vidare in i frysen. Yummy! 

Sedan jobbade jag lite i trädgårdslandet. Flyttade rabarbern som tog lite för mycket plats där den var och flyttade även våra 2 jordgubbsplantor som fick för lite vatten. Klippte ner oreganoplantan som växer som ogräs. Och så fyllde jag igen Mosquitos hål och la på fina stenar. Skam den som ger sig.

När jag pysslade i trädgården så lekte Eilika i vattenspridaren. Tänk att det är så kul! Tyvärr är inte poolen i gång. Vi har en läcka så den har varit avstängd nu i några veckor. Nu tror vi att vi vet var läckan är och i morgon kommer poolkillarna och sätter igång systemet igen. Läckan fixar vi efter helgdagarna. Men som sagt, vattenspridaren duger den med.

På eftermiddagen solade jag och Eilika tittade på Pettson och Findus, Tomtemaskinen på SVT World. Mysigt!

Eftersom grabbarna inte skulle komma hem förrän vid åtta tiden så fick Eilika fiskpinnar, mos och gröna ärtor framför TV:n till middag. Jag gjorde pesto på en stort fång basilika och så förberedde jag fläskfilén genom att fylla den med färsk oregano, parmesanost och citron.


Vilken lycka att kunna plocka in dessa mängder kryddor från trädgården utan att det är alldeles tomt sen. 
Vi har massor kvar!

Middagen blev god men fläskfilén blev faktiskt lite torr. Trots att den var inlindad i bacon. Tror att det får bli lite högre temperatur och kortare tid i ugnen nästa gång. Peston blandade jag med pasta, körsbärstomater och stekt purjolök.

I dag har killarna gett sig iväg till den sista tävlingsdagen för Julius. I morgon ska han få sova tills han vaknar! Jag lovar!

Eilika och jag tvättar. Eunice kommer inte hinna tvätta i morgon. Hon ska städa gästvåningen också. På fredag kommer Elke, Gunnar, Thure och Max! Då ska det vara rent och fint! Lilla E och jag har gjort pepparkaksdeg nummer två för säsongen också. Vi har en kille i familjen som ÄLSKAR pepparkaksdeg, så det blir inga 300 pepparkakor bakade. Men nu har vi två klumpar i kylen. En bakdeg och en ätdeg!


Ja, lilla fröken gillar pepparkaksdeg hon också!

Som tur är har vi slut på smör så vi slipper baka lussekatter idag! Det får bli en annan dag. Likaså när det gäller köttbullar. Vi köpte ingen färs igår för den var inte så fin. Det blir till veckan! Och många köttbullar är det bäst att jag gör; med 3 tonårskillar till Julbordet! Och i år ska vi testa pickled pork. Det ska tydligen vara som vår julskinka. Förra året fick vi ju tag på en rökt skinka. Det blev inte så lyckat!

Nähä, dags för lite lunch och sedan bättra på brännan och B-vitamin förrådet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar