söndag 11 mars 2012

Cape Argus Cycle Tour

I dag har vi beskådat Sydafrikas Vasalopp! Nej, inte på skidor men på cykel! 

I morse startade 35 000 cyklister inne i Kapstaden för att delta i världens största cykelrace på tid. Vinnaren, Tyler Day, klarade av dom 110 km på 2.32.10 men jag är helt säker på att det tog BETYDLIGT mycket längre tid för dom flesta andra. 

Klungan med dom 217 proffs cyklisterna susade förbi vårt hus 07.25 i morse. Eilika och jag såg dom för då hade fröken just vaknat och ville titta på TV. Sen var det en strid ström fram till runt 12.30. Under denna tiden var vi alltså "instängda". Vägarna runt omkring oss var avstängda helt mellan 6-12.30. Men det visste vi ju om så det var lugnt.


Harald spanar!



På förmiddagen gick Eilka och jag ner till Main Road för att titta lite närmare på alla dessa cyklister. Längs med vägen sitter supportrar under parasoll och hejjar. En riktig folkfest!


Det var VARMT idag, runt +30C, och ingen vind!



Ja, så kände säkert många! Suck! Sigh-mon´s Town! Alltså dom var snart i Simons Town när dom hojade förbi denna skylten.




En del spexar till det lite också. Som dessa två herrar i balettkjolar och ballonger! 
Mycket roligt och fint tyckte Eilika.

Eilika och jag var så varma och svettiga av att bara stå och titta på dom stackarna i den gassande solen så vi hoppade i poolen när vi kom hem igen. Där spenderade vi sedan mer eller mindre resten av dagen.

2 kommentarer:

  1. Låter som en riktigt bra dag! :) Ni har verkligen underbar omgivning! Kram

    SvaraRadera
  2. Wow, 35000 cyklister,, en hel del... Ni verkade ha haft en fin dag!

    SvaraRadera