fredag 9 mars 2012

Torka

Ja, i dubbel bemärkelse faktiskt! Men mest är det torka på inspirations fronten! Har ett inlägg i skallen på dagen men när jag väl sätter mig vid datorn så är det som bortblåst. Så kan det vara ibland!

Men allt är bra! Vi njuter av härligt sommarväder. Varma dagar med temperaturer runt +25 och på nätterna har vi mellan +18-20C. Inte mycket att klaga på där inte! Därav torkan i naturen! Det roliga är att vädret är så olika här runt Kapstaden. Vi här på den här sidan False Bay tycker vi har haft en fantastisk sommar. Vi har haft varmt och nästan ingen vind. Vi brukar kunna mer eller mindre blåsa bort under sommarmånaderna här nämligen. När vår sydostliga vind pumpar på. Men vi har vänner i Somerset West (på andra sidan viken) och i Stellenbosch (vindistriktet) som tycker att det varit en "kall" sommar. Alltså svalare än vanligt. Men det beror förmodligen på att sydostvinden INTE blåst på. Har man den inte rätt in i trädgården så blåser den ju faktiskt hit varm luft. Ja, så kan det vara!

På tal om värme så har Eilika och jag nu strax innan solen gick ner legat och njutit av värmen på plattorna ute på framsidan. Dom är alldeles varma och sköna! Mysigt att ligga där och titta på molnen. Och så har vi äntligen hittat läckan i poolen! Det läckte vid lampan (som vi aldrig använder). Men nu är det tätat och värmen är på. Så nu har vi runt +30C i poolen. Till och med jag kan tänka mig att bada!

Men det verkar som om våra barn börjar få Sverige eller snarare Aspö längan! Eilika pratar mycket om Aspö nu helt plötsligt. Bara i går kom hon på i bilen till skolan att hon saknar gammelfarmor. Alltså min farmor Margit. Och så pratar hon mycket om kusinen Maximus, mormor och morfar och Sommarkyrkan. Julius pratar också mycket om hur han längtar efter sommaren (den svenska alltså) och Aspö. Och alla kompisarna. Vi har pratat om vilka uppdateringar som vi ska göra i hans leklada (läs hångellada). Ja det var ju drygt 7 månader sedan vi lämnade Sverige sist och nu är det bara knappt 3½ månader tills vi åker "hem" igen. Ja, hem och hem! Vi åker ju faktiskt hem vilket håll vi än åker.

Men sen vet vi inte ännu hur det blir i sommar. Julius har ju sina 7 veckors lov men Eilika har bara 3 veckor. Vi kommer att försöka förlänga hennes lov med 1-2 veckor men vi vet ju inte riktigt hur länge vi kan vara hemma ännu. Men helt klart så kommer antingen Harald eller jag att stanna med Julius i Sverige så att han får sina 7 veckor som han är värd. Den andra åker tillbaka till Sydafrika med Lilla E. Så får det bli!

Men innan dess ska vi hinna med ett Påsklov och snart kommer hösten! Känns helt ok faktiskt. Har man sommar 4 månader per år i Sydafrika och drygt en månad i Sverige per år så är det helt ok med både Sydafrikansk höst, vinter och vår.

För att avsluta och visa er vilket fantastiskt ställe jag bor på så kolla in videon nedan. Och ni som inte kommit och hälsat på ännu, vad väntar ni på?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar