fredag 13 september 2013

Afrika

Ibland glömmer man att man bor i Afrika men rätt som det är blir vi påminda. Det handlar då om diverse saker men just nu är det vilda djur. Nej, vi har inte lejon i trädgården men diverse andra vilda varelser träffar vi på. 

Valarna känner ni ju till och häromdagen pep en grå kapmangust förbi i trädgården. I går kväll såg jag denna "lilla" krabat som satt på utsidan av altandörren. Hittade även en i nästan samma kaliber i  i barnens badrum nu i kväll. Den tog jag i en bit papper och slängde ut. Tur att Julius inte är hemma. Han gillar inte spindlar. Han är hos en kompis i kväll.


Haralds tumme är alltså på INSIDAN av glasdörren och den "lilla" spindeln på UTSIDAN. Spindeln är en rain spider eller jättekrabbspindel på svenska.

Andra vilda djur vi träffat på idag, eller snarare Idefix, är en bluebottle jellyfish. Vänta måste Googla vad det kan heta på svenska.......blåsmanet heter det. Vid dagens promenad på stranden slukade den illbattiga valpen en hel blåsmanet. Inte jätte bra! Dom bränns nämligen och är väl inte så värst nyttiga. Han verkar överleva men är lite medtagen. Druckit massor med vatten och är trött. Men han äter som vanligt och har vare sig kräkts eller fått diarré. Ännu i alla fall! Jag försökte fånga in huliganen och fiska ut maneten men det gick INTE. Han svalde fort som tusan. Endast ett par trådar hängde ut ur mungipan.

Annars har det varit riktigt bullbakarväder idag! Mulet och kallt. Så Eilika och jag har bakat bullar. Gott, gott!


4 kommentarer:

 1. Och vilken tur att inte jag såg en sån spindel när vi var där! Hade tagit första flyget hem!! :-) Helene

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Ja,jag tänker alltid på dig när vi ser en sån liten fining. Men vi träffar dom bara på vintern. Därav namnet rainspider!

   Radera
 2. inte helt saker jag/vi kan komma nu med tanke pa rainspider - rummet och dar nere maste sskrsd for jag kommer -kanrl bullar eller ej! kram

  SvaraRadera
 3. Rejäl spindel det där! Våra är inte så stora, men i gengäld har vi massor. En vanlig morgon kan man nog hitta minst 20 spindelnät på båten. De älskar tydligen båtar...

  SvaraRadera