tisdag 24 september 2013

Besöksfritt

Det ser knapert ut på besöksfronten! Vad har hänt?!

Vi har endast 2 inbokade besök och det är Julius tre tjejer (mer om det i senare inlägg) som kommer den 30 december till den 11 januari och så är det bästa Åsa (visst var jag snäll nu Åsne som inte skrev Åsne?!) och Bengt till Påsk nästa år!

Gästvåningen är alltså ledig över höstlovet, till Jul (men utcheckning från Krugers View måste ske senast den 29 december), sportlovet och alla dagar däremellan! Gästvåningen har 4-5 bäddar, eget vardagsrum, kök, dusch och toalett och direkt tillgång till poolen. Bil finns till förfogande och naturligtvis experthjälp för utflyktstips och bokning av diverse aktiviteter.

Vem kommer? Se till att boka in en härlig semester i Sydafrika nu! Tänk på hur länge ni nu ska stå ut med höst rusk och vinter kyla. Vi är med stormsteg på väg in i vår och försommar!

I dag är det helgdag i Sydafrika! Vi firar Heritage Day. Eilika har spring break denna veckan och Julius är också ledig idag. Annars har han inte sitt spring break förrän om 2 veckor.

På Heritage Day firar sydafrikanerna mångfalden av ursprung, kultur och religion i detta makalösa land. Så många olika sorters människor i ett och samma land, och alla kallar dom sig sydafrikaner. Heritage Day kallas även National Braai Day. I dag tänds varenda braai (vedeldade grillar), Weber klotgrillar och halva oljefat (som även dom används med ved) i Sydafrika. Man grillar (braai) och umgås. Det är själva det som är poängen, att umgås, och det gör sydafrikanen, oberoende av ursprung, runt en braai!

Och vi är ju inte sämre än att vi tar seden dit vi kommer. I eftermiddag kommer familjen Hilberts hit och vi ska naturligtvis grilla! Vi har än så länge bara en Weber men planerna att bygga en RIKTIG braai är långt framskridna.

Happy Heritage/Braai Day och VÄLKOMNA!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar