söndag 15 september 2013

Lars Petters Sträte 4 på Aspö

För 20 (!) år sedan idag köpte vi vårt paradis Krugers Gård på Aspö i Karlskrona skärgård i Blekinge. Huset hittade vi på en av många promenader ner längs "Kärleksstigen", som den lilla grusvägen kallas av lokalbefolkningen, när vi var och hälsade på mamma och pappa. Huset syntes knappt från vägen, då tomten var HELT igenvuxen. Vi bad pappa undersöka vem som ägde tomten och huset. Pappa drog fram jakt kartan och hittade fastighetsbeteckningen. När vi kom hem till Norrköping igen kollade Harald upp med Länsstyrelsen vem som stod som ägare till 4:238 på Aspö.

Ägaren kontaktades och efter ett antal samtal så var huset vårt, för en mycket liten penning. Men för oss var det mycket pengar. Vi hade just gift oss och varit i USA och på Hawaii på bröllopsresa. Harald pluggade fortfarande och jag jobbade på SJ Resebyrå. Ägaren, en ung kille boendes i Solna, hade ärvt huset av sin farbror och hade inte spenderat så värst mycket tid på Aspö. Han hade tänkt sälja men inte fått tummen ur. Nu jagades han på av Harald. Han gav en mäklare i uppdrag att sälja huset. Som tur var anlitade han en lat mäklare som inte såg möjligheterna med fastigheten. Det gjorde vi!

Innan köpet så skickade vi dit mina föräldrar samt en släkting som är byggnadsingenjör för att kolla att själva huset inte var helt ruttet. Det var det inte! Vi hade inte möjlighet att ta oss ner själva för att kolla utan vi köpte det osett. Såna är vi! Men vi har då verkligen ALDRIG ångrat det!

Nu 20 år, mycket jobb och en hel del pengar senare så har vi ett fritidsboende som är vinterbonat och praktiskt. Vi kommer aldrig sälja Krugers Gård! Det är vår fasta punkt här i världen. Var vi än bor.


 Så här såg själva huset ut när för 20 år sedan. När vi väl tagit oss in genom grinden och genom det höga gräset och allt sly.


Här har vi det som idag är gästhuset och lekladan. 

Lillstugan som idag är förråd och poolhus.

Sommaren 1994 målade vi huset och hade påbörjat renoveringen inomhus.

Detta är i slutet av sommaren 1996 när verandan i 2 våningar som inhyser badrum, matrum och vardagsrum höll på att byggas.


Så här ser det ut idag! Bilden tagen i somras. Det har hänt en del!

Lekladan och gästhuset till vänster och lillstugan till höger.


Fin kvällsbild av gästhuset i den vänstra delen och lekladan i den högra delen.

En eloge skall ges till min pappas kusin Ebbe som i princip renoverat och gjort alla tillbyggnader helt själv. Vi hade aldrig haft ett så fantastiskt ställe nu om det inte var för Ebbe! Men det har gått åt mycket svära, som gammal sjökapten han är (han påminner om Kapten Haddock i Tintin). 

Nu har vi inga stora projekt planerade längre. Vi trivs som det är. Jo, en renovering av badrummet i huvudbyggnaden och lite målningsarbeten skall göras någon gång snart. 

Ni får ursäkta kvalitén på dom äldre bilderna men dom har jag skannat från ett album. Bilderna var fastklistrade på kartongbladen i albumet så det blev lite bökigt att skanna. 

3 kommentarer:

  1. Det ser verkligen ut som ett paradis. Såååå avis.

    SvaraRadera
  2. Oj, vilken förändring. Jag förstår att det är ert paradis!

    SvaraRadera
  3. Undrar om "Kapten Haddock" läser din blogg? Skicka honom en länk vetja, han skulle nog bli glad =D

    SvaraRadera