måndag 16 september 2013

Vithaj

Ett tillägg till vilda djur i vår närhet. Denna "kompisen" har vi inte träffat på personligen, tack och lov, men den finns, i mängder, i vattnet här utanför. Det är alltså en vithaj!

Det lilla filmklippet är taget av några dykare i förrgår. Vi såg faktiskt när dom var i och dök för vraket Clan Stuart ligger väldigt nära stranden nedanför oss. Det är ofta folk som dyker där. Mycket dykkurser till exempel. Lättillgängligt med ett vrak som ligger så nära stranden.

Just nu, vid den här tiden på året, är det fler hajar än vanligt ute i bukten. False Bay är ett av världens hajtätaste vatten. Det finns en gigantisk sälkoloni ute på Seal Island (som vi vid klart väder ser från vårt hus). Mycket mat med andra ord. 

Jag har ännu inte sett en haj på riktigt men skulle gärna vilja. Men bara från stranden! Eftersom vattnet aldrig blir mycket varmare än runt 22C här ute så är det INGEN risk att jag träffar på en haj i vattnet. Jag badar ju endast om det är 27C eller mer. Sen kan man åka ut på haj turer från Simonstown till exempel, och dyka i bur ner till hajarna. Men det har jag heller ingen längtan efter. Men att se en fena från stranden, DET skulle vara häftigt. Och omöjligt är det absolut inte. Det har varit vithajar långt in vid stranden här nere ett antal gånger, jag har bara missat att få se en. Men jag spanar!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar