söndag 29 september 2013

Beach 2013/2014

Eller snarare Pool 2013/2014! Sommaren närmar sig med stormsteg och jag har tjockat till mig! Inte bra! Lätt hänt efter semester i Sverige och när man är en riktig stugsittare pga av regn och rusk. Tyvärr är ju inte Idefix till så mycket hjälp ännu när det gäller motion. Han får inte motioneras förrän han är MINST ett år. Bara korta turer på 10-15 minuter och då blir det inte så mycket till motion för mig. Det ska ju nosas hela tiden också!

Nu är det ju inga ofantliga mängder kilon jag behöver bli av med men midjemåttet är ÖVER 80 cm och det är INTE bra. För kvinnor räknas under 80cm som normalvikt, 80-88cm risk för övervikt och därmed även hjärt-och kärlsjukdomar (och det har jag i släkten så det är bäst att sköta sig). Har man över 88cm i midjemått så är man överviktig och har därmed bukfetma. För män är måtten för ökad risk för övervikt 94-102cm. Mitt BMI däremot är helt normalt och har alltid varit. Så att lura sig själv med ett ok BMI är ju inte att göra sig själv en tjänst om man har för stort omfång runt midjan. Not for me!

Men någon diet testare har jag aldrig varit. Har ju inte haft behov heller. Det är först nu när man är över 40 år (ja, ja way over 40 då) som midjan ökat i omfång. Som vår härliga städerska Eunice uttryckte sig för ett par år sedan när jag kom hem igen från Sverige: -"Yes you have developed a bit". Så slut på utvecklingen och in med avvecklingen! Var var jag nu?! Just det; dieter! Något jag däremot testat är Vikt Väktarna. Första gången för massor av år sedan när det var några gravidkilon som skulle bort. Syster Helene gick på VV och hon kopierade points boken till mig. Jag gick alltså inte till några möten utan körde själv. Funkade kanon! Sen har jag räknat points lite då och då med hjälp av det gamla kopierade häftet. Men för drygt 1 år sedan tror jag att det var så hittade jag till Vikt Väktarna Online. Kanonbra! Så enkelt och smidigt. Och med tabeller och massor av tips och råd. Me like!

Så nu har jag signat upp för ett 3 månaders medlemskap. Dom har specialpris för 3 månader för SEK585. Det är helt ok pris tycker jag. Jämfört om jag skulle köpa ett gäng 5:2 kokböcker tex. Signat upp och loggat in och systemet har räknat ut att jag skulle behöva bli av med knappt 5 kg. Jag är helt överens med det! Så i morgon börjar jag registrera mina Pro Points (som det nu heter) och även hur mycket jag rör på mig (som resulterar i bonus poäng). Är det någon som blir inspirerad så kan ni klicka HÄR och då kommer ni till Vikt Väktarna Onlines hemsida. Kan varmt rekommenderas.

För övrigt kan jag rapportera att både SE Potentia och Orient Transit nu är på väg mot nya destinationer. SE Potentia har nyligen rundat Cape Hangklip och stävar mot Coega dit hon beräknas anlända i morgon kl 15.00. Orient Transit lättade ankar för rygt 30 minuter sedan och är på väg ut mot öppet hav. Vart hon är på väg kan jag inte se.

Och just det! Mamma och pappa är hemma igen och dom har haft det jätte bra.

6 kommentarer:

  1. Oj, jag vågar inte mäta min midja... men tränar gör jag, och äter nyttigt i veckorna. Helgerna däremot... Lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jodå, mäta midjan är bra måttstock. Bukfetma vill man ju helst inte ha ;)

      Radera
  2. Mäta midjan! Hujamej!

    Jag ska sätta igång med träningen nu när jag börjar mitt nya jobb.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! I dag börjar jag! Grattis till nya jobbet!

      Radera
  3. Jag säger som så, jag har samma former som tidigare, det är bara det att de sitter längre ner...;) Lycka till med dieten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är ju just det som är problemet tyvärr. Allt fastnar runt magen :( Men nu ska det bort!

      Radera