onsdag 25 september 2013

Smurfarna

I dag blev det en hektisk men rolig dag. Hektisk för mig och rolig för Eilika. Jag måste ha fått fullständigt hjärnsläpp när jag föreslog att vi skulle gå på bio idag onsdag. Verkligen en miss i logistiken. Men det gick!

Dagen började med att jag skjutsade Julius till skolan. Han har ju inte lov denna veckan som i princip resten av hela Western Capes barn har. Tog med mig valpen. Körde Boyes Drive hem och fick se en val hoppa precis utanför Kalk Bay. Värre skolväg kan man ha! Stannade sedan vid Glencairn beach för att rasta Idefix ordentligt. Han behövde tröttas ut ordentligt. Hade ju liksom missat att vi faktiskt har en hund när jag planerade biobesöket.

Hem och lämna hunden hos Harald och Eilika och sedan direkt till pilates. Strax efter 10 är jag klar med mitt pilates pass och susar hem igen för att förbereda för att hunden ska vara hemma själv i drygt 3 timmar (första gången han är hemma själv så länge), byta kläder och hämta Eilika och Amy. Klockan 10.40 åker tjejerna och jag till Blue Route Mall för att gå på bio (Harald lämnar strax efter oss för golfbanan och låser in Idefix i tvättstugan). 


I Blue Route Mall träffar vi Amanda (min pilates instruktör) och hennes två tjejer. Vi hade bestämt i förra veckan att vi skulle gå tillsammans (då när jag fick hjärnsläpp). Vi bänkar oss med popcorn och Cola (dom små tjejerna alltså), sätter på oss våra 3D brillor och njuter av Smurfarna 2!

När filmen är slut så måste vi rusa tyvärr. Hade varit trevligt att gå ut och äta med Amanda och tjejerna men det hann vi inte. Full fart hem! Kom hem strax efter 14. Idefix hade skött sig exemplariskt och var glad att se oss men inte hysteriskt glad.

Tjejerna bytte om i rask takt och jag gav Idefix mat, släppte ut honom för att kissa och värmde och rullade ett gäng pannkakor med socker till Eilika och Amy. In i bilen med flickor och hund och full fart till Noordhoek och veckans ridlektion. Tjejerna mumsade pannkakor på vägen dit. 

Lämnade två glada och förväntansfulla tjejer hos Astrid och susade tillbaka över bergen igen (för tredje gången idag) för att hämta Julius från skolan. 

Tillbaka igen över bergen för att nu hämta hem flickorna igen. Julius och jag var ju lite tidiga så vi körde en sväng för att se om vi hittade hästtjejerna. Vi hittade dom och Julius hoppade ur bilen med Idefix och gick med dom tillbaka till stallet. Eilika red och Amy ledde henne på hästen och Astrid bevakar att allt går som det ska. Amy hade fått rida tidigare. Jag körde tillbaka till Astrids och väntade på dom. Idefix var rejält trött efter promenaden på 10 minuter. Mycket att titta på, nosa på och hålla koll på.

Sen åkte vi hem och drack kaffe, varm choklad med grädde och åt bullar. Tjejerna lekte sen tills Amy blev hämtad vid 17.30.

Gott med rödvin till middagen idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar