lördag 14 december 2013

Åker hem till Jul

I måndags skulle Eunice ta med sig sin dotter Jennifer (eller Elihle som hon heter på xhosa) hit för att leka med Eilika. Jennifer brukar komma hit och leka någon gång då och då. Framförallt när det är skollov! Men Eunice kom utan Jennifer. Hennes morbror har varit här och bestämde nu att ta med sig Eunice syster och båda Eunice barn hem till Eastern Cape för att hälsa på Eunice mamma. Eunice har inte varit hemma på knappt 3 år så hennes mamma har inte träffat Ashleigh ännu (1 1/2 år). Morbrorn undrade varför hon undanhåller barnen från sin mormor och tog helt enkelt med sig dom hem. Eunice har inte haft råd att åka så hon har verkligen inte undanhållit barnen från sin mormor. Det är också en lång och krävande resa för ett litet barn vilket gjort det omöjligt att resa tidigare. Dom åker med buss på natten och det tar väl en 11-12 timmar eller nåt.

Så förra fredagen åkte dom och lämnade Eunice hemma ensam. Dom ska inte komma tillbaka förrän veckan efter Nyår. Stackars Eunice. Hon har inte råd och så fick hon inte plats i bilen. Så kan vi inte ha det! Hon ska inte sitta utan sina barn över jul och nyår! Nu har hon, på order från mig, kollat med dom hon städar hos om hon kan vara borta ett par veckor och så har hon bokat plats på bussen nu på fredag natt. Hon åker hem till Fort Beaufort, till sin mamma och sina barn och firar jul och nyår. Vi betalar resan!

Vi klarar oss alldeles utmärkt utan städerska i 2 veckor! Huvudsaken är att hon får vara med sina barn. Hon tar med sig Jennifer hem på bussen men Ashleigh åker hem med hennes syster. Det är hon som passar honom i vanliga fall när Eunice jobbar.

Så nu har vi gjort en god gärning och det känns väldigt bra! Eunice är lycklig! Hon är här och jobbar extra idag eftersom hon inte har barnen hemma. Gästvåningen blir nu kliniskt ren till våra gäster kommer! Nästa inlägg berättar jag vem som kommer till jul!


1 kommentar: