fredag 20 december 2013

Snippsnipp och skönsång

I går, förutom missionen att få ihop vår visumansökan, så var Idefix på sjukhuset. Det var dags för snippsnipp. Lämnade in en hungrig valp strax efter 8.30 på morgonen och hämtade en ännu hungrigare men väldigt glad och pigg valp strax efter kl 14.00. Snippad (kastrerad alltså) och klar!


Han fick en portion mat som försvann i ett nafs och sedan somnade han. Han är pigg men har lite svårt när han reser sig. Fått värktablett i dag på morgonen och ska få en i morgon också. I övrigt är han precis som vanligt. GLAD! Jo, just det, den lilla valpen på 7 månader väger nu knappt 33kg!

NATURLIGTVIS visade det sig att visum ansökan inte var komplett! Vad trodde ni! Jag hade inte läst ordentligt utan skickade med certifierade kopior på vår deposition vi betalade till ambassaden i Stockholm. Det måste vara i original! Vi kan ju sätta oss på planet till Stockholm och ta ut depositionen samtidigt som vår visumansökan behandlas! Eller hur?! 

Med andra ord fick stackars sönderstressade Harald sätta sig i bilen och köra in till Kapstaden med originalen. Grrrrrr!!!!

Kvällen ägnades sedan åt picknick på gräset på Steenberg Wineyard, lyssnandes på Christmas carols! Vi bjöd med Sally (grannen) och hade en jätte mysig och avkopplande kväll. Tja, Harald kom ju förstås sent och sedan åkte han hem tidigt. Han var jätte trött! Fullt förståeligt! Han kom hem i förrgår efter en väldigt hektisk 2-veckors resa i Europa och sedan all stress vi hade igår. Det var ju även så att momsredovisning för våra båda bolag här i Sydafrika skulle skickas in igår. Of course!

I alla fall, picknicken var jätte mysig. Vi fick varsitt glas vin, program och ett ljus när vi kom dit. Sedan köpte vi smarriga steak sandwichar och en flaska rosé och satte oss på filtar under en ek. Jag hade även med mig ost, kex och vattenmelon.

Mycket bra sångerska (gjort en del musikaler bla) och en orkester underhöll. Och som vanligt i detta barnvänliga land fick alla barn ta stor plats. Dom var med uppe på scenen och sjöng! Gissa om Eilika var lycklig!
 
 

Tror att det var 8:nde året i rad dom gör detta och det var drygt 1300 pers där!
 

Sally fick just ett samtal från sin bror!
 

Eilikas nya idol; Felicity Kiram! Och hon hade ju sååååå fina klänningar! Tyckte Eilika.


Eilika (i gråprickig kjol och vit kofta) står framme vid scenen och förundras.
 

Dags för Rudolf the rednosed reindeer! Alla barnen fick röda mular! Och det sjöngs för full hals!


Detta kallar jag RÖD mule!
 

Sen fick även barnen komma upp på scenen! Eilika sjunger, och sjunger!
 

Många glada barn!
 

Mot slutet började det skymma något och en del tände sina ljus. Set blåste som vanligt så vi fick göra skydd av papperspåsen. Ja vilken kväll för Lilla E!

Sen åkte vi hem och hittade Harald i sin fåtölj med ett glas rött. Sovit gott i natt! Tidig morgon idag igen. Harald har varit och hämtat Marre på flygplatsen! Dags att få lite värme och färg Marre!
VÄLKOMMEN!

1 kommentar:

  1. Hej! Tittar in på din blogg emellanåt, trevlig och lättläst. Själva reser vi runt i Marocko under 2 månader i husbil.
    God Jul önskar vi er.

    SvaraRadera