lördag 21 december 2013

Julstök

I dag har jag trillat köttbullar! 74 köttbullar bidde det. Gjorde riktiga julköttbullar kryddade med kryddpeppar. Sen gjorde jag glögglag att blanda med vin och så la jag räkor och oxfilé i marinad. Ja, oxfilén och räkorna var inte till julbordet utan det har vi grillat nu i kväll. Laxfilén ligger i frysen för att i morgon plockas fram och gravas. Julskinkan är inhandlad och Marre kom med sill och Kalix rom. Tror vi  kommer få till ett bra julbord!

Efter en hel förmiddag i köket med +25C utanför fönstret så gick Eilika, Idefix och jag ner till poolen. +30C i vattnet! Efter en stund kom Marre och Harald och gjorde oss sällskap. Dom spenderade förmiddagen på golfbanan. Sen blev det sol och bad för hela slanten. Idefix for som en skottspole runt poolen. Han lyckades ramla i en gång så att jag fick putta in honom mot trappan. Han hoppar i så långt han bottnar frivilligt men har inte simmat ännu. Förutom idag när han ramlade i, då simmade han! Tror att innan sommaren är slut så har vi en simmande hund!

Efter poolbad och sol blev det braai. Vi grillade som sagt var oxfilé, räkor och majskolvar. Vilken fantastisk kväll och så perfekt grillat kött! Kunde inte ha varit en bättre dag! Årets längsta till råga på allt!


Marre får sig en kram till GT:n!
 

The braaimaster och Marre!
 

Sydostvinden vände till sydlig så vi kunde flytta runt till baksidan och fortsätta med vinet och njuta av utsikten.
 

Här pratas det gamla minnen!
 

Goaste valpen och hans rosa elefant!
 

Sexy baby!
 


Bästisarna gosar och busar på gräsmattan!

1 kommentar:

  1. Ambitiöst i köket! Det bästa med fransk julmat är att det är mycket som inte direkt behöver tillagas; gaslever, ostron...
    Kramar

    SvaraRadera