torsdag 19 december 2013

Spänningshuvudvärk och magsår

Magsår har jag inte. ÄNNU! Men spänningshuvudvärken sitter där den sitter!

Just nu sitter vi och väntar på budet, som skulle kommit för drygt 2 timmar sedan, med papper från vårt kontor i Johannesburg. Papper som måste bifogas visumansökan. När, förhoppningsvis om typ 1/2 sekund, budet kommer så ska alla papper kopieras och sedan ska jag susa till polisen för att få kopiorna stämplade (bevis på att dom överensstämmer med originalen).

Därefter ska nästa bud, som skulle varit här för en kvart sedan men som turligt nog INTE kommit heller, ta hela vår bibba med miljoner papper samt alla våra pass (inklusive dom gamla passen som har våra första visum i sig) till agenten. Agenten ska sedan gå igenom ALLT för att se att vi har det som krävs och i morgon ska dom sedan åka till Home Affairs för att lämna in allt.

Men alltså FÖRST ska papperna från Johannesburg komma hit, jag ska kopiera och åka till polisen i Fish Hoek, Harald ska försöka hålla kvar nästa budfirma (om dom kommit) tills jag kommer tillbaka med papperna, stoppa i papper i filen, dubbelkolla en sjuttioelfte gång att allt är med and off it goes. Ja, och sedan är det bara att be till högre makter, att agenten inte kommer på något ytterligare som skulle varit med eller att vi skrivit med blå istället för svart penna eller något annat kul som kan hända.

Och så blir det till att be lite till att Home Affairs inte tappar bort alla papper och att vi får visum!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar