lördag 15 april 2017

Gäster, braai och vin

Ligger ju lite efter. Igen!!! 

Förr, förra veckan hade vi besök av Haralds simmarkompis Stefan med flickvän Sofia. Dom stannade en dryg vecka och gjorde det mesta man ska göra när man är här. Men varje morgon inleddes förstås med simträning med Harald och hans simgrupp.

På torsdagkvällen så utökades gänget till att bli totalt 10 runt bordet. Harald hade bjudit in Emma med bror samt Stefan (alltså en annan Stefan) med familj och Elvis på braai. Emma och Stefan hade helgen innan gjort en Iron Man i Port Elisabeth. 


Ett glatt gäng runt bordet trots den kyliga kvällen.

 I söndags tog vi, förstås, med oss Sofia och Stefan på vinprovning. Stefan dricker inte vin men det är ju även själva miljön och dom vackra omgivningarna man kan njuta av.


Jajamensan, vi började på Steenberg!
 Sofia njöt av dom goda vinerna!


Det är höst i Kapstaden pch vinrankorna har blivit gula!

Sen körde vi en dryg timma till Franschoek. Bord var bokat på vingården Solms Delta. Detta var första gången även vi var där. Stället fick godkännt men kanske inte en ny favorit. Visst var jag diplomatisk?! :)God mat!


Testade förstås även deras vin.Sedan vidare till Dieu Donné. 
 


Fantastisk utsikt!En ostbricka till vinprovningen är aldrig fel!


Sofia håller fotokurs med Eilika.

Dieu Donnés viner fick väl godkännt och utsikten förstås. Men själva vinprovningsstället är i behov av ett lyft. Det visade sig att vi faktiskt varit här en gång tidigare. Men då provade vi inte deras vin utan åt bara lunch där. Det var när vi var på vår bilsemester i januari 2011! Alltså några år sedan!

Dessa dagar i vindistrikten kommer vi sakna mycket när vi flyttat till Sverige!

1 kommentar:

  1. Ja, just det blir väl lite svårt att hitta i Sverige...

    SvaraRadera