söndag 30 april 2017

Indiansommar, alpackor och strandpromenad

Det ska ju föreställa höst här men i år vill den inte riktigt infinna sig. Jodå det har blivit lite svalare, framförallt kyligare inomhus. Men vi väntar förstås på regn!

Igår var det däremot riktig indiansommar! Kände redan på morgonen när jag gick ut med Idefix att det skulle bli en varm dag. Och mycket riktigt så steg temperaturen snabbt. Mitt på dagen var det kokande 38C! Väldigt ovanligt att det blir så varmt här och lite i överkant om ni frågar mig.

Eilika hade sovit över hos Amy på fredagsnatten och vid lunchtid var det shiftbyte. Det var nämligen planerat för en double sleep over! Så vid 12 hämtade jag tjejerna och så körde vi till Noordhoek.


Bevis! Till och med över 38C, när vi körde till Noordhoek.

Igår var det tydligen internationella alpacka dagen och då hade Ohio Fram (som har alpackor) öppet hus! Vi tog chansen att se alpackor på nära håll. Varmt men riktigt trevligt. Gulliga och ulliga djur!


Dom låg så gulligt, med bakbenen nästan i kors under rumpan/svansen.


En alpacka som man fick klappa och känna på den mjuka ullen!


Lee-Ann hade flätat flickorna på morgonen så dom var så fina!


Senaste tillskottet var bara 1 vecka gammal!


Alpackor kan ha olika färger och även vara flerfärgade.


Matdags!


Dom är ju riktigt söta!Alpackan, precis som laman, tillhör kamelsläktet.


Vacker bougainvillea!


Lite vätskepåfyllning!

Klockan var way past lunchdags så vi bestämde oss för att köra ner till The Red Herring för att äta lunch. Var lite tveksam om vi skulle få bord i det vackra vädret men det fick vi. Mysigt ställe med god mat!En Rock Shandy svalkade gott!

 

Dessa två beauties!


Väldigt god pizza med rökt lax, kapris och färskost!

När det nu var så fantastikt väder,  så attans varmt och vi ändå var i Noordhoek så körde vi ner till stranden. Fullt på parkeringen men vi ställde oss på en sidogata och gick ner till stranden. Inte jättesmart att gå i djup, lös sand i 38C hetta. Och sedan är ju stranden så attans bred så det kändes som en evighet innan vi nådde det iskalla havet. Men desto skönare sen att stoppa tårna i det 13 gradiga Atlantvattnet.
Stranden är bred, lång och otroligt vacker!
Jag älskar dessa vågor! Och färgen på vattnet!Bästisarna!


På väg upp mot parkeringen. Vi gick längs vägen tillbaka till bilen sen.


Väl hemma igen så var vi så varma och svettiga. En kall öl har nog sällan smakat så gott!


Den varma kvällen bjöd på blåa berg i solnedgången.


Vi var fortfarande rätt mätta men en pastasallad med tonfik satt perfekt till middag!


Tjejerna bäddade nere i bäddsoffan i gästvåningen! Dom flyttade hemifrån för en natt!

Idag är det mulet, lite spridda skurar och ca 20C. Väldigt skönt! Eilika och jag ska fira Valborg i kväll med tikka masala kyckling till middag, äppelpaj och vaniljsås till dessert och sedan tänder vi kaminen och så ska vi titta på Mamma Mia! 

Sa just till Eilika att just på Valborg längtar jag hem till Sverige lite extra. Det går ju liksom inte att fira någon annanstans. Kan ju inte gärna tända en stor majbrasa i trädgården!

1 kommentar:

  1. Hej på er familjen Kruger i Sydafrika.
    Det ska ju föreställa vår här i Sverige. Äntligen var det skönt väder ganska sent på kvällen ca 19.30. Fortfarande varmt med sol och ca 14 grader varmt. Vi var på Sjuhalla-bryggan med ett glas vin och lite god mat i solnedgången. Vi kan se Aspö därifrån. Men jodå det är lite svalare, framförallt kyligare om nätterna ca runt 0 grader. Alltid roligt att läsa om era händelser i dagliga livet i Sydafrika. Hoppas att ni fortsätter blogga om livet i Sverige när ni flyttat hem.
    Jan o Maj.

    SvaraRadera