onsdag 12 april 2017

Igen!

Strax efter vi kom tillbaka från Sverige ,så tog jag dom här bilderna på en morgonpromenad med bästa hunden, på "vår" strand! Lyckan var fullkomlig! Springa, bada och bära på rejäla kelpbitar!Nu ser den stackars hunden ut såhär! :(
 


Igår var det dags att operera korsbanden i hans högra knä. För nästan exakt två år sedan så opererade han ju i vänster knä.

Jobbigt och tråkigt men nödvändigt! Och väldigt skönt att det blev dags nu och inte i typ slutet av maj. Nu hinner han läka innan flygresan!

Det är relativt vanligt att korsbanden ryker här. Hundarna rör på sig mycket och lever ett ganska fritt liv. Inte så mycket koppel, utan lösa, glada hundar. Men risken är ju då större för problem med korsbanden. Speciellt för stora och aktiva hundar. Och överviktiga förstås, men i den kategorin passar inte Idefix in. Vår veterinär har även varit verksam ett antal år i England och han sa att här gör han en korsbandsoperation ca 1 gång i veckan. I England kanske en gång i månaden. 

Idefix får nu inte belasta benet i två veckor. Ut och göra sina behov i trädgården iförd koppel är det som gäller. Sen får han börja gå korta promenader som byggs på vartefter. Efter 6 veckor ska han förhoppningsvis vara in full swing igen!

Förra operationen gick ju väldigt bra så vi hoppas på att det ska läka lika bra även denna gång.

Tyvärr fick vi vänta en vecka längre än önskvärt på operationen då veterinären var på semester förra veckan.

Även tacksam att detta hände nu och inte efter vi flyttat till Sverige. Betydligt trevligare pris här, nära till veterinären, mycket duktig veterinär och han känner Idde. Känns väldigt tryggt!

Så nu ligger han och ser allmänt miserabel ut, stackarn! Han har förstås mer ont idag än igår direkt efter operationen. Men han har ätit, druckit och både kissat och bajsat. Det är ju alltid ett gott tecken efter en operation.

Kliniken har ringt idag på morgonen och hört hur han mår! Och i morgon ska han dit för att kolla att allt ser bra ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar