fredag 21 april 2017

Rugby

Jag är allt annat än en sportdåre! Men när Harald blev tillfrågad av sin simmarkompis Perry om vi vill följa med på rugby för några veckor sedan så tackade vi äntligen ja. Vi har blivit tillfrågade flera gånger tidigare men det har aldrig passat.

Rugby är ju verkligen Sydafrikas nationalsport så det är klart att vi måste gå och titta på en match. Och om jag nu måste välja en sport att titta på så får det nog bli rugby. Det är faktiskt otroligt spännande och roligt att titta på. Fattar hälften men ändå. 

Det måste ju vara alla mäns stora dröm att få spela rugby. Att få slänga sig i en stor hög och buffla på varandra, precis som alla småpojkar gör! Det är en mycket tuff sport, dom har inga skydd mer än tandskydd, men trots det väldigt städad. Inga bråk, vare sig på planen eller på läktaren och spelarna filmar inte som till exempel fotbollsspelarna. Jag menar att dom får ont och skadar sig titt som tätt. Nej här kör man på med sprucket ögonbryn och näst intill knäckt näsa.

Nu hade vi det ju så attans lyxigt att vi satt i en sk. box. Ett litet privat rum på ca 10kvm och en egen del av läktaren. Boxen tillhör Perry´s mans företag och det är enbart inbjudna av företaget som får vara där. Det var 24 platser på läktaren som tillhörde boxen tror jag. I boxen jobbade ett antal killar som såg till att vi alltid hade en kall öl, ett glas vin, en GT eller vad man nu ville dricka i handen. Innan macthen började serverades tilltugg, i pausen kom det fram varm mat och efter matchen små desserter. Vi gick inte därifrån varken törstiga eller hungriga kan jag säga!

Och vilka var det som spelade då? Jo det var The Stormers, som spelade hemmamatch, mot Chiefs från Nya Zeeland. Och.......trumvirvel......The Stormers vann!!! Vilket tydligen var en riktig skräll. Chiefs är Nya Zeelands bästa lag och borde ha vunnit över The Stormers. Jag tror att det var vi som bringade lite extra tur till The Stormers!


Vi var på plats i god tid för att insupa atmosfären, dryckerna och maten!


Stormers flagga vandrar runt den anrika Newlands Stadium.


På rugby!


Fullt ös på publiken!

Fick inte några bra bilder på själva spelet och missade helt att fota i boxen. Kanske, kanske hinner vi med ännu en match innan vi flyttar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar