lördag 18 februari 2012

Disken får vänta

Oftast brukar titeln på mina inlägg komma samtidigt som jag börjar skriva men inte nu. Får fundera medans jag skriver.

Jag sitter och fnular lite om det här med att blogga. För mig är det, än så länge, inget måste utan bara roligt. Jag skriver när jag känner för det. Inga krav! Jag behöver inte nödvändigtvis ha något specifikt att berätta, det kanske ni har märkt?! Jag skriver oftast lite som i en dagbok. Berättar vad vi gör och vad som händer omkring oss. Om stort och smått.

Jag började blogga för att ge vår familj och våra vänner en möjlighet att fortfarande kunna följa oss och våra liv trots att vi flyttat till andra sidan jordklotet. Mamma var inte jätte begeistrad när jag började. -"Men du skriver saker om dig och din familj och vem som helst kan läsa?!" Ja, så är det ju. Men jag gav igen ;) Mamma ställde upp på ett flertal tidningsintervjuer när hon var i tidningsbranschen och vi var små. Där berättade hon minsann både det ena och det andra, som vem som helst kunde läsa. Det var bara att köpa tidningen. Bl.a. Femina. Så det så! Men nu tror jag mamma, och resten av familjen, är rätt nöjda med att jag bloggar. Dom hänger ju med!  

Men visst, det gäller att tänka sig för vad man skriver. Riktigt som en dagbok kan man ju inte skriva. För det är många som läser! Kan kännas lite surt ibland att inte helt och hållet kunna skriva av sig.

Och att många läser min blogg det har jag märkt mer och mer av. Speciellt nu när jag träffat en hel del svenskar genom Svenska Vänskapsföreningen. Många vet allt om mig! Alla känner apan men apan känner ingen! I onsdags när jag var på Wines for Life så träffade jag flera stycken och alla tycker om att läsa min blogg. B.l.a träffade jag en trevlig herre som följt bloggen från allra första början. Han går in varje dag för att se om jag skrivit något inlägg. Han var jätte glad att få träffa mig "in real life"! Så roligt! Och smickrande! En extra hälsning till dig Peter!

Jag får också mail från människor som följt min blogg och som vill eller ska flytta till Sydafrika. Jag försöker svara men jag erkänner att jag nu har 1-2 stycken som jag inte svarat ännu. Förlåt! Blir tyvärr så att mailen ligger och väntar på att bli bearbetade och hamnar lite efter jobb mail  och annat. Ska skärpa mig! Maila gärna och fråga! Ska förresten inom kort skriva ett inlägg om just frågan visum, flytta till Sydafrika etc.

Och sedan jag själv börjat blogga så följer även jag ett antal bloggar. Dom flesta är svenskar boende utomlands. Kolla i högerkanten så hittar ni mina favvo bloggar. Många av oss följer varandras bloggar och har blivit riktiga blogg kompisar. Världen har ju blivit så liten på senare år! Vilken skillnad mot när jag bodde i Saudi Arabien på 80-talet med mina föräldrar. Då fanns vare sig internet, mail eller för den delen ens fax. Vi ringde till farmor och farfar någon gång i bland och då måste vi prata fort och helst skulle man ha något "viktigt" att säga. Det var ju så attans dyrt! Nu bloggas det och mailas och pratas gratis med bild och ljud via Skype!

Jaha, vad ska jag sätta för titel nu då? Jo, det får bli.........Se högst upp! Ha en härlig lördag! Det ska jag. Först ska jag ta hand om disken från igår. Jätte härligt eller hur?! Men sen blir det sola nere vid poolen och läsa Hus&Hem. Hoppas att inspiration till vad jag ska laga för middag i kväll kommer då.

2 kommentarer:

  1. Visst är det ett fantastiskt forum! Jag började av precis samma anledning och hade inte ens i min vildaste fantasi kunnat ana vad det skulle leda till - och tänk vad kul vi ska ha den dag när vi ska börja resa jorden runt och hälsa på alla vi träffat den här vägen...;)

    SvaraRadera
  2. Jag funderar också ibland på vem jag skriver för, men jag har kommit fram till att det är för mig själv, men visst är det jättekul att det finns andra som gillar min blogg, mina bilder och förhoppningsvis det jag skriver ;)Jag har en annan blogg som jag använder när jag behöver skriva av mig, men den kan ingen annan läsa. Det blir en kompis/vänkrets med personer som man gillar fast man inte har träffats, iallafall inte än ;) Det är iallafall något speciellt som gör att man fastnar för vissa bloggar :) Ha det så jättebra! Kram

    SvaraRadera