lördag 25 februari 2012

Mera gäster

Jaha, då har man blivit ett år äldre! Jag fyllde år i torsdags och delar därmed numera både namnsdag och födelsedag med en prinsessa. Jag heter Viktoria i andra namn och i torsdags föddes ju Prinsessan Estelle!

Jag blev firad med skönsång och gratulationer på morgonen. Körde Eilika till skolan men Julius fick vara hemma. Han hade rejält ont i halsen. Fixade och donade på förmiddagen och Eunice städade gästvåningen. 

Strax efter lunch landade Jean-Pierre och Carin. Harald hämtade dom på flygplatsen. Dom passade på att ta sig ett dopp i poolen på eftermiddagen och sedan drog Eilika fram målargrejorna. Jean-Pierre är konstnär och har målat många av våra tavlor.


Målarverkstad vid poolkanten.

Innan vi skulle åka iväg och äta middag så gick vi in till Sally och Kingsley för att gratta Sally. Hon fyller också år den 23 februari! Hon fick ett kort och en mugg som det stod Best Grandma på. Lite busigt! Eilika har ju adopterat Kingsley och Sally till grandpa och grandma. Hennes riktiga bor ju så långt bort. Bra med ett extra par i grannhuset.

Middag åt vi sedan på The Black Marlin utanför Simonstown. Vi har inte varit där tidigare men roligt att testa. Restaurangen ligger i en gammal valstation. Precis vid havet alltså. Helt ok men inget nytt favoritställe. Tror att det skulle vara trevligare att äta lunch där.


Servitrisen tog ett foto på födelsedagsfirarna. Inte bästa dispostionen kanske.


JP tog över kameran! Julius följde inte med :( Han mådde som sagt var inte så bra.



Utsikten!


Själva restaurangen och valstationen. Vi satt precis innanför dörren till vänster. 
Vi åt alla crayfish till huvudrätt. Typ hummer fast mindre och utan klor.


Vacker hibiscus.

I går var det åter till vardagen. Jag och Harald jobbade, Eilika gick  i skolan och Julius låg i sin säng och kurerade sig. Gästerna gjorde Cape Point och Godahoppsudden osäkert. Vi avslutade dagen med en sedvanlig fredagsmiddag, spagetti och köttfärssås, ute på altanen och sedan tittade vi på Rosa Pantern. Vi retas lite med JP som är fransman och därmed bryter som Inspekör Closeau!


Mysigt med en konstnär i huset! I förmiddags när jag tittade ut genom fönstret så ser jag JP sitta och måla av vårt hus med akvarell färger. Eilika gick naturligtvis dit och fick både lite papper och låna färger. Hon älskar ju verkligen att rita och måla så det är ju drömmen för henne! Nu har JP och Carin åkt till Stellenbosch för att gå på lite gallerier. Harald spelar golf, Julius ska göra sin uppstasdel av Nationella provet i svenska och Eilika och jag gör som vi brukar göra; går ner till poolen efter lunch. 

1 kommentar: