fredag 10 februari 2012

Salut!

Varje kväll, i princip, så har jag ett litet blogginlägg i huvudet, men dom senaste kvällarna har jag inte haft orken! Så kan det gå! Dagarna är rätt hektiska trots allt med lite jobb här, handla där, skjutsa barn hit och träna dit, laga mat, hålla koll på städerska och ny gardenboy och ringa samtal hit och dit för diverse reparationer och leveranser osv. Men här kommer nu ett samlings inlägg, med tillhörande foton, istället.


Häromdagen hade "våra" guinea folws spa nere på gräsmattan. Eller snarare just där det inte växer så mycket gräs. Det var 4-5 stycken som "badade" i sanden. Såg rätt roligt ut. Francolinerna tycker även dom om att damma ner sig i en liten kal fläck på framsidan. Inte konstigt att vi aldrig lyckas få gräset att växa just där!



Onsdagens segel regatta lyckades fastna på bild i onsdags. Det var en sådan där klar och vacker sen eftermiddag. Man såg bergen på andra sidan tydligt och det var 16 båtar som tävlade. Och så min favorit fyr, Roman Rock, förstås.


Eilika och jag satt och tittade på segelbåtarna och drack kaffe tillsammans med Onko från Holland som är här och gör affärer med Harald. Hans första resa utanför Europa. Han och Harald har jobbat i tre dagar nu men i helgen ska han få åka till vindistriktet och ut till Cape Point och en sväng in till Kapstaden. Får se om Tafelberget vill släppa upp honom också. Beror ju på vind och moln.


I går så anlände ett brittiskt marint fartyg till Simonstown. Måste vara någon typ av officiellt besök för dom "hälsade" med att skjuta kanon säkert 10 gånger innan dom gick in i hamnen. Det skallrade i våra fönster rutor.



När britterna "kanonat" färdigt så svarade Sydafrika från Lower North Battery. Sydafrikanska flaggan hissad och marinens soldater tjusiga i vita uniformer. Jag hade just berättat för Onko kvällen innan att här är det alltid något som händer. Ja, det kunde han ju hålla med om! Idag är det en stor ytbärgare som flyger runt och visar upp sig också.l

1 kommentar:

  1. Åh vilken spännande vecka du/ni haft! Jag känner igen det där med att ha blogginlägg i huvudet och inte ha tid för att blogga. Ibland har jag hela blogginlägget i huvudet, men det kommer ändå aldrig till bloggen, frustrerande! Den här veckan har det blivit fler blogginlägg än vanligt, men det är kanske mest saker som intresserar mig ;) Har fotograferat vår vckra, men kalla morgon, -18. Förhoppningsvis så hittar några bilder till bloggen ;)

    SvaraRadera