torsdag 6 mars 2014

Goda grannar

Så har vi nu fått uppleva load shedding! Lite spännande och exotiskt tyckte jag att det var i morse men när det sedan hände igen, 40 minuter innan jag skulle börja laga middag, så var det inte lika kul! Så ett härligt strömavbrott på knappt 2 timmar precis när alla ska laga middag. Så fiffigt!

Men vi har nu en sådan tur att vi har en fantastisk granne som bjöd in oss att laga mat hos henne. Sally har nämligen gasspis. Eftersom vi inte visste hur länge vi skulle vara utan el så tackade vi ja till hennes erbjudande. Vi packade i hop en kasse med köttfärs, wokgrönsaker, nudlar, lite kryddor, wokpanna och pasta gryta och gick in till grannen. När vi precis satt oss ner för att äta så kom elen tillbaka. Tur att man har goda grannar!

Eskom har akut bestämt sig för att köra igång med load shedding (schemalagda elavbrott. Hmmm...dåligt planerade enligt mig) pga av att det har regnat kopiöst i norra Sydafrika i ett par veckor och av den anledningen så har nu Eskoms kol blivit blöt! Ja, ni läste rätt! Det är orsaken enligt Eskom. Det var alltså inte bara här i Kapprovinsen som vi fick load shedding utan i hela Sydafrika.

Vi har nu lyckats hitta information på nätet om att det tills vidare kommer att vara load shedding mellan 8.00-10.30, 16.00-18.30 och 00.00-02.30. Detta gäller alltså för där vi bor. Det är lite olika tider beroende på vilken kraftstation man får el från. Så det får väl bli antingen väldigt tidig middag eller sen middag för oss framöver. Hur länge det här kommer att fortgå är det ingen som vet. I alla fall ingen som informerar om.

Livet på en pinne!

1 kommentar: