lördag 1 mars 2014

Varning för cyklister!

Jag håller på att bli GALEN på alla dessa cyklister! Just nu är det fara för livet så fort man ger sig ut på vägarna runt där vi bor och även för dom trilijoner (det är många det) cyklister som orsakar själva faran. Speciellt på helg mornar och förmiddagar. Dom tar upp väldigt stor plats på vägbanorna och en del tycker att dom har all rätt i världen att cykla i bredd till råga på allt. Det som gör att dom tar så mycket plats är mängden. Det är alltså MASSOR!

Men om en dryg vecka så lär dessa cyklister vara lätt räknade så det är bara att hålla ut. Nästa söndag går nämligen världens största cykelrace på tid av stapeln här utanför våra fönster. Det är den årliga cykeltävlingen Cape Argus Cycle Tour

Vi kommer att vara avstängda från yttervärlden helt och hållet eftersom den enda vägen härifrån, Main Road, kommer att vara avstängd mellan 5 på morgonen till ca 13.00. Men vi vet ju om det så det är bara att se till att vi har mjölk till kaffet hemma så går det bra. Och det är rätt så spektakulärt att se dryga 30 000 cyklister svischa förbi. Vi brukar gå ner till vägen och kika en stund. Annars så ser vi ju rätt bra från våra fönster.

Det är en evig kamp om vägbanorna. Det debatteras vilt, ständigt, om hur mycket plats cyklister bör och har rätt att ta. Helt klart är det stundtals en rejäl trafikfara. Naturligtvis så är inte ALLA i vägen och tar plats. Majoriteten håller sig ordentligt på vänsterkanten (observera att vi har vänstertrafik i Sydafrika) och dom flesta bilarna håller sig även dom på behörigt avstånd. Men det är som sagt var inte alltid lätt att hålla sig 1,5 m (rekommenderat avstånd) från dom. Det ska gudarna veta! Men nästa söndag får dom ta hur mycket plats dom vill!

Så LYCKA TILL alla ni som ska cykla! Vi står och hejar vid kyrkogården strax innan Simonstown.

1 kommentar:

  1. Jag har ju en make som cyklar... han har gjort några lopp, flera triathlons och mountainbikerace också. Det är farligt att cykla, och det är inte bara bilister som är faran, både maken och hans vänner har kraschat in i varandra också... Svårt det där. Helt klart bör man cykla på led inte i bredd.

    SvaraRadera