torsdag 2 oktober 2014

Skoluniform

Men så sköööönt det är med skoluniform på barnen! Alltså ni vars barn inte har skoluniform förstår inte hur bra det är! Lovar!

I dag var det civvies day (IGEN!) i Eilikas skola! Civvies day betyder att barnen får ha sina vanliga kläder; civila kläder. Oftast handlar det om att samla in pengar till någon välgörenhet samma dag. Ibland är det ett speciellt tema eller så är det fritt val av kläder.


Här var det Bring on the Bling i början av september!

I dag fick barnen ha på sig vad dom ville och ta med sig R10 som sedan vidarebefordras till TEARS (en organisation som tar hand om framförallt hundar och katter som är misskötta).

Så till detta med skoluniform kontra "civila" kläder! Vilket strul att välja kläder! Lilla E började i går kväll genom att plocka fram två alternativ (med mammas hjälp). Efter mycket om och men så valde hon till slut den ena varianten. Frid på jorden! Men sen i morse så var det inte mycket som var bra! Hon såg ut som en bebis med dom tightsen, skorna matchade inte och HUR skulle vi göra med håret? Ja, hon kom i väg till slut och jag tror att hon blev nöjd. Ja, hyfsat i alla fall!


Hann inte ta något foto på henne i morse men det blev den här klänningen till slut. Och så rosa tights och svarta gladiator sandaler. Löst hår med hårspännen.

En vanlig skoluniforms morgon så sätter man på sig sina kläder och väljer mellan fläta, tofs eller eventuellt två flätor eller tofsar. 99,9% av dagarna blir det fläta. Snabbt, enkelt, håret borta från ansiktet och det är lätt att borsta ut håret på kvällen. No tjafs!

Så JAG röstar FÖR skoluniform! I ALLA lägen!

3 kommentarer:

  1. Ha, ha, men det kanske är just därför det blir så "stort" för Eilika, att hon inte är van att få välja kläder. Känner inte igen mig alls i det problemet, så jag har aldrig funderat på för och nackdelar.
    Helene L

    SvaraRadera
  2. Ja himmel! vad skönt det var med uniform på brittiska skolan. Men just nu är vi i en period då det funkar att välja kläder, vem vet hur länge det funkar...

    SvaraRadera
  3. Skoluniform är fantastiskt och borde införas överallt. Tänk vad det skulle spara pengar man spenderar för att barnen skall ha det allra senaste. Det skulle även eliminera mobbing som sker p.g.a. att alla inte har råd att klä sig i det allra senaste. Jag tycker även att mode kläder distraherar...ja, toppen vore det verkligen med uniform i alla skolor. Och såååå skönt för alla föräldrar!

    Ha en toppen dag!

    Mvh, Anneli

    SvaraRadera