söndag 22 mars 2015

Båtar

Häromdagen möttes jag av en mystisk syn när jag tittade ut över vattnet på morgonen. Det blev ännu mera mystiskt då dimman rullade in. 


En okänd (alltså inte tillhörande marinen) bogserbåt bogserar en gammal rostig och obrukbar trålare!


Efter ett tag försvann ekipaget in i dimman.


Full aktivitet ute i dimman. 

Ett marint fartyg får hjälp ut ur hamnen av marinens bogserbåtar. När det var avklarat så assisterade marinens bogserbåtar den okända bogserbåten. 

Efter lite efterforskning så kan jag rapportera att den mindre brukliga trålaren heter Bressay Bank och byggdes 1960 (!!) i Gdansk, Polen. Bressay Bank har varit under sydafrikansk flagg under många, många år och hette tidigare bla Pam Arlene D och fiskade då hummer. Dom senaste 20 åren har hon legat och förfallit inne i hamnen i Hout Bay. Nu tas hon över av marinen i Simonstown där hon ska användas som måltavla vid skjutövningar. 


Bressay Bank


Den okända bogserbåten som jag tyvärr aldrig lyckades se namnet på. Men hon har nog hemmahamn i Hout Bay.Välkommen till Simonstown!

I övrigt har "vi" nu besök av tre marina fartyg från Tyskland. Det är Navy Festival i Simonstown och då brukar det komma tyskt besök. Det sista fartyget anlände i fredags kväll och valde att lägga sig för ankar utanför vårt hus över natten. Ett stort lysande höghus! Som störde vår svenska TV kanal! Ogilla! 
 

Vackert men störande!


Marinens hamn lyser så vackert på kvällen när det är Navy Festival!
Båten blev lite ursäktad nästa morgon då jag såg att det var en tysk som kom på besök!


Välkommen till Simonstown!

Nu sitter vi här och funderar över om vi ska orka ta oss in till Simonstown och kolla läget på Navy Festival eller om vi beskådar lite på håll hemifrån. Vi ser hur bogserbåtarna åker in och ut från hamnen, fullastade med människor. Vi ser helikoptrarna som visar vad dom kan. I går kväll var det Night Shooting från Lower North Battery. Vi hade första parkett från vår uteplats. Och både igår och idag så visar Silver Falcons från SA Air Force upp sig. Även det ser vi från första parkett. Utan trängsel. Vi får se hur vi gör! 

OM vi bestämmer oss för att gå och titta så tar vi en promenad in till Simonstown. Trafiken var hemsk både in till Simonstown och därifrån senare på kvällen i går. Det var bilköer i över 2 timmar på kvällen.Trafiken till Simonstown strax efter lunch.
 

Trafiken från Simonstown på kvällen.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar