onsdag 25 mars 2015

Svenska traditioner och begrepp

När man bor utomlands så klamrar man sig fast vid svenska traditioner och begrepp så gott man kan. I alla fall vi! Men jag känner att för varje år som går så blir det svårare och svårare. Men sen vissa år eller vissa traditioner så tar vi i med nya krafter.

Något som Eilika anammat, som är lite gulligt, är Lillördag! Onsdag är Eilikas favorit vardag! Då får hon Coca Cola och mamma och pappa får vin! Ibland, som i kväll, äter vi middag på Dixies.  Idag har vi ätit på Dixies, Eilika har fått Cola, Julius och pappa öl och mamma vin! En riktig Lillördag!

Vissa helgdagar firar vi, eller framförallt Eilika, på flera olika sätt nu. I dag var det tex Easter Egg Hunt på skolan. Hela lågstadiet (ja dom elever som föranmält sig och betalat en liten slant) samlades i matsalen efter skolan. Där fick varje årskus göra lite påskpyssel och sedan gå ut på Easter Egg Hunt.


Treorna fick göra påskkort men fingerfärg. Eilika djupt koncentrerad (hon i keps).
 

Sen bröts koncentrationen av något spännande.


Påskharen kom på besök!
 


Tänk så spännande med påskharen fast man går i trean. 
 

 Fototillfälle med påskharen bjöds det också på.


Alla korgar som väntar på att barnen ska gå ut och leta ägg.

I USA (hon går i amerikansk skola) och även i Sydafrika så letar barnen efter påskgodis som dom samlar i en korg. Inte stora fyllda påskägg som vi har i Sverige utan löst godis (ofta chokladöverdragna skumägg). Det hela går ut på att fylla sin korg snabbt. Inte Eilikas melodi. Hon hittade två skumägg men var rätt nöjd ändå. Hon gillar inte skumägg! Eilika inte så imponerad av upplägget!
 

Men fin korg fick hon så hon var glad ändå!

Nej vi firar nog påsk på vårt sätt. Letar godisfyllda ägg i trädgården. Ett var och ingen tävling!

Och så fortsätter vi "fira" Lillördag förstås! 

1 kommentar:

  1. Vad mysigt med "lillördag". Det är något vi aldrig gjort i vår familj. Däremot letades det alltid påskägg i trädgården på påskaftonsmorgonen. Något vi tog med oss hem från England efter att ha bott där 94-95, innan det visste jag inte att påskharen la ägg;)

    SvaraRadera