tisdag 17 mars 2015

Helgen och måndag

I helgen har vi tittat på Mello och haft det bra i Stellenbosch!

I lördags fyllde världens bästa pappa 70 år! Han firade med öppet hus och vi hade så gärna varit där. Men med två skolbarn och ett avstånd på nästan 1000 mil så är det lite svårt att poppa in över en helg. Men vi såg till att det låg en födelsedagspresent i brevlådan på morgonen i alla fall! Pappas present från oss är en resa, tillsammans med mamma,  ner hit till oss över jul och nyår! Det är hög tid att vi firar jul ihop. Det är 5 år sedan sist! Eftersom det är svårt redan nu att hitta biljetter som går att lösa ut så blir det en långsemester för dom. Hela tre veckor kommer dom att vara här. Det blir kul!Vi firade pappas födelsedag på vårt håll med en smarrig braai! Så skönt väder att vi bara var tvugna att grilla och sitta ute och mysa.Och så var det ju Mello! Eilika var super laddad och Amy skulle sova över. Amy kom vid tre och så badade dom och lekte. Dom hann med att komma och äta också. När väl Mello började (kl 21.00 här eftersom det är en timmas tidsskillnad) så var Amy redan trött. Eilika inte så trött!Amy fick sig en kram i soffan. 

När klockan var strax efter 22.00 så styrde vi in Amy till sängen. Hon somnade innan hon la huvudet på kudden. Eilika stannade naturligtvis uppe och såg när rätt låt vann!

Gissa vem som vaknade innan klockan 7 på söndagen?! Jo, Eilika! Mera lek, frukost och så gjorde vi oss i ordning för avfärd mot Stellenbosch. Amy följde med även dit.

Första stopp var träning tillsammans med Elisabet och Daniel i fina poolen Coetzenburg Stadium. Ja alltså Harald tränade, flickorna badade och jag satt på gräset och tittade på.


Två glada badflickor!


Stor fin pool!


Elisabet, Daniel och Harald.

När alla var duschade och klara så åkte vi vidare till Asara för att äta lunch. Vi var ju på Asara precis innan årsskiftet och blev så besvikna på deras utrymme för vinprovning. Läs om det HÄR. Nu tänkte vi ge dom en chans till och äta lunch där. Utsikten är nämligen helt fantastisk! Men nej, det lär dröja länge innan vi återkommer. Hade bokat bord för 6 men det fanns bara platser för 5 och det tog lite för lång tid innan dom skakade fram en sittplats till. Och restaurangen var nästan tom. Långsam och inte så bra service. Maten ok men levde inte upp till prisnivån, jämfört med andra ställen. Men utsikten och sällskapet var desto bättre.


Tvillingarna!


Eilika, Amy och Elisabet. Harald och Daniel i bakgrunden. Ja, och så nallarna förstås!Jodå, utsikten var det inget fel på!

Sen, efter den alldeles för långa lunchen (pga långsam service), så körde vi upp till Uva Mira. Det har blivit en ny favorit. Mycket för att det är så vackert och för att dom har ett fåtal men goda viner.


Nej vin kan man inte få för mycket av! Jo, det kan man faktiskt!


Två små vackra flickor och en ENORM utsikt! Man kan se ända till Simonstown när det är klart väder.


NEJ, dom drack inte vin! Men vi var tvungna att ta bilden, för att skrämma Amys mormor lite.

Vi lämnade av en VÄLDIGT trött Amy, efter att spenderat 27 hela timmar med oss, strax innan 18.00. Hon hade inte sagt så mycket hemma först för att hon var så trött men efter tag så hade hon massor att berätta. Efter en så händelserik helg med bästisen så hade hon en tuff dag i skolan igår. Hon var trött och saknade sin Eilika! Det är nog den enda, men också den största, nackdelen med att vi bytt skola för Eilika. Att hon nu "övergett" Amy och att naturligtvis även hon saknar Amy jätte mycket. Som tur är bor dom nära varandra och kan leka på helgerna. Men det är tufft för båda att inte ha varandras trygghet under skoltid. 

I går var det skön måndag! Ibland kan det vara så skönt med vardag. Morgonen började fantastiskt vackert med ett näst intill blankt hav och en svag höstsol som jobbade sig igenom molnen.
 

Dotter och hund i morgonsolen!


Idefix och jag passade på att ta en skön promenad till stranden.

Resten av dagen, hör och häpna, så regnade det! Inga afrikanska skyfall men det kom små skurar hela dagen. Riktigt höstväder! Vi var alla överens om att det var mysigt och vi längtar, nästan, till vintern. Påminn mig i augusti att jag skrev det!


Det blev långa byxor och strumpor på vid TV:n på kvällen!

2 kommentarer:

  1. Grillad vattenmelon ser intressant ut...!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är jätte gott! Passar till allt. Grilla och strö över lite flingsalt. Yummy!

      Radera